Po plamenném projevu Ursuly von der Leyenové se cena elektřiny zvyšuje o sedm procent
RSS

Po plamenném projevu Ursuly von der Leyenové se cena elektřiny zvyšuje o sedm procent

EU žádné problémy neřeší, EU je totiž hlavním viníkem všech problémů.  A dlouhodobě se to ukazuje na každém dalším rozhodnutí tohoto molocha. Také současná energetická krize má dva hlavní důvody – zelený úděl EU a protievropské sankce, které kdosi mylně nazval sankcemi protiruskými.
Energetická krize je – podobně jako veškeré dění posledních let – zcela záměrná. Nejde tedy o náhodu či nedopatření. Nejde o něco, s čím se nedalo počítat. S tím bylo třeba počítat již od momentu, kdy byl zelený úděl v EU schválen.
Byl to dobře mířený výstřel do vlastní nohy: Po včerejším projevu Ursuly von der Leyenové v EU cena elektřiny prudce vzrostla… znovu.
Média a systémoví politici často odmítají skutečnost, že rostoucí ceny energií jsou především důsledkem  politiky EU – v současné době zejména sankcí a dlouhodobě zeleného údělu. Pokud většina lidí nepochopí, kde je původ všeho zla, pak se bude situace již jen zhoršovat.
Vrcholná evropská politička, předsedkyně Komise Ursula von der Leyenová, toho byla opět názorným příkladem. Ve Štrasburku přednesla plamenný projev o vytrvalosti a oznámila, že Evropané budou Ukrajinu dlouhodobě podporovat. Postavila se i za další sankce.
„Putin selže, Ukrajina a Evropa zvítězí,“ prohlásila von der Leyenová, která se pro svoje vystoupení před Evropským parlamentem oblékla do ukrajinských barev žluté a modré. „Represivní opatření EU proti Rusku jsou nejtvrdšími sankcemi, jaké kdy svět viděl. To je cena za Putinovu stopu smrti a destrukce,“ pronesla Leyenová. Ovšem již nesdělila, jakou destrukci EU způsobuje samotné Evropě.
Hlavním efektem sankcí je samozřejmě prudký nárůst cen po celé Evropě. A to nejen cen energií, ale i potravin, v jejichž ceně se odráží i drahé energie. Bezprostředně po plamenném projevu Van der Leyenové a jejích slibech, že omezí ceny energií, trh zareagoval a cena elektřiny na burze vystřelila nahoru o neuvěřitelných sedm procent…
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Po plamenném projevu Ursuly von der Leyenové se cena elektřiny zvyšuje o sedm procent se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden