Švédští demokraté nesmí být součástí vlády, rozhodlo se ještě před volbami v Bruselu
RSS

Švédští demokraté nesmí být součástí vlády, rozhodlo se ještě před volbami v Bruselu

I když se vám možná zdá, že se zpráva týká jen Švédska, tak se týká i těch z vás, kdo si dělají jakousi planou naději, že snad bude někdy SPD ve vládě. Se současnými voličskými preferencemi nebude – a důvod je stejný jako v případě Švédska. Ale nejprve se podívejme, proč nesmí Švédští demokraté (SD) do vlády.
Jejich potenciální koaliční partner – „Liberálové“ – tedy strana, která je v Europarlamentu součástí frakce Renew Europe (liberální frakce vedená Macronovou stranou), dostali již před volbami příkaz přímo od jejich europarlamentní frakce: S SD nesmíte do vládní koalice. Připomínám, že SD ani není členem vyloučené frakce ID, kde není ze Švédska žádná strana, neboť ID je na poměry Švédska již příliš extrémní.
Švédští demokraté jsou členem frakce ECR (konzervativci a reformisté), kde jsou mírní euroskeptici. Za nás je zde ODS, jinak je součástí například italská strana Bratři Itálie (Meloni), polská PiS nebo španělský VOX.
To jen na vysvětlenou a nyní ke zprávě :
„Liberálové nebudou vyloučeni ze skupiny Renew Europe Evropského parlamentu, a to navzdory skutečnosti, že se tato europarlamentní skupina profiluje jako silně politicky korektní,“ řekl mluvčí vůdce skupiny Stéphane Séjourné.
Neexistuje absolutně žádný proces, který by nyní vyloučil Liberály ze skupiny, která chce mimo jiné změnit populaci Evropy, podle zástupců.
„Ve skupině se po volbách normálně diskutovalo o situaci Liberálů, ale ne o tom, zda by měli zůstat ve skupině,“ říká Guéry.
Během setkání se stranickou skupinou byla volba Liberálů ohledně SD kritizována tak tvrdě, že vůdce Liberálů Johan Pehrson cítil povinnost napsat dopis vůdci skupiny, ve kterém vysvětlil strategické úvahy své strany.
Guéry říká, že Pehrsonův dopis byl dobře přijat a že europarlamentní skupina sdílí názor Liberálů, že SD by neměla být zahrnuta do vlády. Europarlamentní skupina tak zakázala spolupráci s SD na vládní úrovni.
Proč je tato  informace zajímavá i pro nás? Protože v této fanaticky eurohujerské frakci působí i naše ANO. To je tedy důvod proč NIKDY nepůjde do koalice s SPD, jak si někteří naivové myslí. Podobná vládní konstelace by však přes Brusel nikdy neprošla.
ANO patří v EU skutečně k těm nejfanatičtějším „vlezdobruselistům“ – a to nejen osobou Jourové, která je v EK, ale i co se této velmi silně  probruselské frakce týká.
Navíc, zatímco švédská SD je v relativně přijatelné frakci, tak SPD je v té z pohledu eurohujerů úplně nejhorší (ID), pro frakci Renew Europe absolutně neprůchozí třeba i jen pro spolupráci mimo vládní úroveň.
K vyloučení z frakce již na europarlamentní půdě několikrát došlo, naposledy se jednalo o vyloučení maďarského Fidesz z lidovecké frakce. Před několika lety pak došlo i k odmítnutí strany kvůli „špatné“ koalici. Někdy kolem roku 2018 si zažádalo o členství v liberální frakci (stejné kde je ANO) v té době zcela nové italské Hnutí 5 hvězd. Bylo však odmítnuto kvůli tehdejší koalici se Salviniho Ligou, která je ve frakci ID.
Jednoduše, na sestavování vlády v jakékoli oddané kolonii se podílí zejména Berlín a Brusel. Voliči ve skutečnosti příliš o ničem nerozhodují. Pokud by byly nové volby a pětikolka by neměla dost hlasů, pak vznikne koalice ANO a ODS. Samozřejmě až po nějakém tom – třeba půlročním – divadle, po němž by byla z obou stran představena podobná koalice jako „oběť“.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Švédští demokraté nesmí být součástí vlády, rozhodlo se ještě před volbami v Bruselu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden