Podezření: Lymská borelióza přenášená klíšťaty se vyvinula v americké biolaboratoři
RSS

Podezření: Lymská borelióza přenášená klíšťaty se vyvinula v americké biolaboratoři

V posledních desetiletích se objevují některé nemoci v místech, kde dřív neexistovaly, případně se objevují nemoci dříve neznámé. O laboratorním původu některých z nich se vede mnoho diskuzí, přičemž není zřejmě náhoda, že se mnohé objevily v době studené války.
Americký profesor se domnívá, že obávaná lymská borelióza přenášená klíšťaty byla vyvinuta v americkém výzkumném zařízení biologických zbraní Plum Island. Šlo prý o cílený útok na ruská hospodářská zvířata během studené války – a to by se snad také mělo již brzy prokázat. Americký Kongres totiž v roce 2019 nařídil vyšetřování. Klinický obraz, který tuto teorii podporuje, se objevuje od 70. let 20. století.
O podezření již léta informují mezinárodně známá mainstreamová média, včetně Standardu  a naposledy čínské  tiskové agentury Xinhua . Mezitím  Washington Post přispěchal na záchranu a tvrdil, že teorie biologických zbraní je konspirační teorií. Jenže to tvrdili zpočátku i o biolaboratořích na Ukrajině, jejichž existence byla záhy potvrzena i Pentagonem .
Co je to vlastně lymská borelioza?
Lymská borelióza je infekční onemocnění způsobené bakterií Borrelia burgdorferi nebo příbuznými Borreliemi ze skupiny spirochet. Onemocnění, které probíhá ve třech fázích, může postihnout různé orgány v různých stádiích a projevech, zejména kůži, nervový systém a klouby. Třetí fází onemocnění může být autoimunitní onemocnění. Infekce Borrelia burgdorferi se vyskytuje u lidí, různých savců a ptáků a je obvykle způsobena kousnutím klíštěte.
V letech 1950 až 1975 probíhal v USA z pověření ministerstva obrany výzkum klíšťat a hmyzu. Ten byl inspirován relevantními výzkumy německých nacistů. V roce 2019 vyzvali členové americké Sněmovny reprezentantů k vyšetření této záležitosti.  Vyšetřování podnítil výzkum stanfordského vědce Krise Newbyho, který vydal knihu Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons. Obsahoval prohlášení objevitele nemoci Willyho Burgdorfera, že se nemoc rozšířila po neúspěšném vojenském experimentu v roce 1960.
Burgdorfer vyvinul biologické zbraně pro americkou armádu, které měly být nebo byly šířeny prostřednictvím blech, komárů a klíšťat, vysazených z letadel nad „nepřátelským územím“.
Ačkoli výše uvedený Washington Post to rozzlobeně popřel a požadoval dřívější důkazy, všeobecně se uznává, že tento stav byl poprvé objeven a popsán v roce 1975 ve městě Old Lyme v Connecticutu. Nelze vyloučit, že příbuzné patogeny byly nalezeny již dříve, protože výzkum biologických zbraní je obvykle založen na modifikaci patogenů – zvláště pokud vezmeme v úvahu možnosti let 1950 až 1975.
Investigativní novinář a univerzitní profesor Karl Grossman poskytl před asi rokem rozhovor čínské tiskové agentuře Xinhua, ve kterém přesně popsal podezřelá fakta. Na výzkumu pozadí, zejména podezřelé americké laboratoře, pracoval dobrých padesát let.
Toto je Plum Island Animal Disease Center na Plum Island poblíž Long Islandu v New Yorku. Zařízení  bylo dlouho zahaleno tajemstvím. „Kmotrem“ laboratoře na ostrově Plum Island byl expert na nacistické biologické zbraně Erich Traub, který byl jako mnoho dalších nacistických vědců přivezen po druhé světové válce do Spojených států.
„Během druhé světové války vedl Traub tajnou nacistickou laboratoř pro biologickou válku v Baltském moři na ostrově zvaném Riems, jejímž úkolem bylo otrávit dobytek v Sovětském svazu. Také před druhou světovou válkou znal Traub oblast New Yorku. Byl také zapojen do nacistických aktivit na Long Islandu,“ poznamenal Grossman.
Podobně jako v jeho nacistickém výzkumném zařízení Traub prý přesvědčil USA, aby na ostrově znovu zřídily odpovídající výzkumnou laboratoř. Už tam byla vojenská základna jménem Fort Terry.
Plum Island (uprostřed) u pobřeží Connecticutu poblíž města Old Lyme. V roce 1993 se objevily dokumenty, které se dostaly na hlavní stránky hlavního proudu, nejprve na Newsday.







„Tento dokument uvádí, že mise Plum Island skutečně vyvíjel biologické válečné zbraně, které měly být použity k otravě dobytka a jiných zvířat v bývalém Sovětském svazu,“ dodal Grossman.
Zpočátku se prokázalo, že americká vláda zkoumala biologickou válku na Plum Islandu přinejmenším kolem roku 1971. Vláda následně připustila, že v diskuzi s novináři byl použit eufemistický termín, že pracují na „obranné biologické válce“. Stejně tak se podle Grossmanna potvrdilo, že od roku 1950 se tam prováděl výzkum biologických zbraní, které měly být použity proti dobytku v Sovětském svazu.
Grossmann předpokládá, že africký mor prasat, který byl použit proti Kubě v roce 1971 a byl zodpovědný za ničivou nemoc v chovu prasat, byl produkován na ostrově Plum Island.
„Jediné místo, kde na západní polokouli existoval virus afrického moru prasat, byl ostrov Plum, kde se s ním experimentovalo. Zpráva Newsday spojovala toto vypuknutí afrického moru prasat na Kubě s ostrovem Plum Island a s Ústřední zpravodajskou službou (CIA) a operací CIA v oblasti kanálu v Panamě.
Skrytý americký útok biologickými zbraněmi na Kubu lze jen stěží klasifikovat jako „obranný“. To ale není vše, na ostrově Plum prý byly vyvinuty nejen patogeny poškozující zvířata, ale také patogeny, které se mohou rozšířit na člověka.
Stejně jako v nyní již prokázaných biolaboratořích na Ukrajině byly práce na viru Západonilské horečky, viru Nipah a horečky Rift Valley prováděny také na ostrově Plum Island. Ale pracovalo se tam především na borelióze, obávané nemoci, kterou přenášejí klíšťata a může vést k chronickým, nevyléčitelným symptomům.
Právník pracující na  stíháních nacistických zločinců pro Úřad zvláštního vyšetřování amerického ministerstva spravedlnosti, napsal v roce 1982 knihu o nacistických výzkumnících, kteří experimentovali s nakaženými klíšťaty svrženými z letadel. Předpokládal, že infikovaná klíšťata jsou zdrojem lymské boreliózy, která se objevila v roce 1975.
V roce 2019 Kongres USA požádal ministerstvo obrany, aby prošetřilo možné zapojení laboratoří ministerstva obrany pro biologické zbraně do vývoje lymské boreliózy u klíšťat a jiného hmyzu. Laboratorní záznamy od výše zmíněného objevitele Willyho Burgdorfera by naznačovaly, že on a další odborníci na biologické zbraně infikovali těmito patogeny klíšťata, aby u potenciálních nepřátel způsobili vážné postižení, nemoc nebo dokonce smrt.
V současné době zatím není nic známo o výsledcích nebo zprávách vyplývajících z těchto vyšetřování. Vzhledem k mlčení se zdá, že spíš někdo nemá zájem na tom, aby bylo vše patřičně prošetřeno…















Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Podezření: Lymská borelióza přenášená klíšťaty se vyvinula v americké biolaboratoři se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden