Jan Tománek: Proč je „zastropování” jen další vládní podvod?
RSS

Jan Tománek: Proč je „zastropování” jen další vládní podvod?

Jako první je třeba říct, že nejde o žádné zastropování ceny energií, (například nastavením “férového zisku” energetických firem, tak jak je prezentováno vládou) – ale jde čistě o  KOMPENZACI  pro tyto firmy, které zaplatíme později my všichni, včetně našich dětí, z daní. Jednoduše vláda tedy částku  DOPLATÍ  z našich peněz do tržní ceny, která může být do budoucna klidně mnohonásobná.







A že se tato ohromná statní “sekera” zaplatí s dividend ČEZu? – jistě, malá část ano, ale peníze budou chybět samozřejmě jinde, protože státní rozpočet se z peněz ČEZu dotuje už dávno…



A samotné „zastropování”?



Strop elektřiny za 6,- Kč  v reálu znamená pro spotřebitele 9-11,- Kč za kWh a plyn za 3,- Kč za kWh je ještě větší marketingový podvod. 



Plyn jsou lidé zvyklí počítat nikoli v kWh ale v m3, které jsou na plynoměru. A zde se dostáváme po „zastropování” minimálně na 32,- Kč za m3 (přitom před rokem byla cena 11 Kč za m3). 



Tedy obojí je i po “zastropování” zhruba 3x dražší, než bylo v roce 2021.



Asi nejlépe si vše poslechněte přímo od odborníka na energetiku – pana Ivana Noveského, kterého, stejně jako další odborníky, kteří tomu skutečně rozumí, opět vláda neposlouchá.



Když jsem toto všechno dnes napsal na Facebook, jedna z reakcí byla:  “Dneska je každý chytrák odborník na energetiku…”



Připadá mi, že prožívám déjà vu a vrátil jsem se přesně o dva roky zpět, kdy jsem poprvé na podzim 2020 psal o šílených corona opatřeních a do jakých pekel povedou lockdowny a další nesmyslná opatření a byl jsem pouze zesměšňován.



Dnes se samozřejmě ukazuje, že vše, co jsme ve  Zdravém fóru  říkali, se vyplnilo do puntíku – a stejně jako byli tehdy (a stále jsou) zesměšňováni lékaři a právníci, kteří říkali pravdu o covidu a očkování, je to dnes  ÚPLNĚ  stejné s energetiky, nebo bezpečnostními poradci a diplomaty, kteří varují před tím, co naše vláda dělá v souvislosti s energiemi a Ukrajinou. Jen už to nejsou antivaxeři, ale nově proruští švábové.



Kdo po dvou letech lží médií, předchozí a současné vlády stále věří tomu, co je mu prezentováno, je opravdu ztracen a vy ostatní si prosím vyberte:



Jedna možnost je, neuvěřitelná neschopnost a korupce a to nejen u nás, ale v celé EU a dalších částech světa, a druhá je opravdový záměr – skutečně cílená likvidace rodin a firem a soukromého vlastnictví…



Tu moc nenechat si to líbit a přestat mlčet, ale máte v rukou jen vy lidé – my víc dělat nemůžeme.





Jan Tománek
Článek Jan Tománek: Proč je „zastropování” jen další vládní podvod? se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden