Idioti z německého mainstreamu naletěli černochovi, který tvrdil, že umí vyrobit zelenou energii (video)
RSS

Idioti z německého mainstreamu naletěli černochovi, který tvrdil, že umí vyrobit zelenou energii (video)

Na neustálé dezinformace a manipulace mainstreamu jsme si zejména za poslední dva roky mohli již velmi dobře zvyknout. Ideologie se již dávno dostala do popření všech možných zpráv a právě v Německu je to snad nejznatelnější.
Černoch ze Zimbabwe dokázal oblbnout bandu pitomců z německých veřejnoprávních médií natolik, že ti naletěli na jeho údajný průlomový vynález a ještě  tuto falešnou zprávu využili k „antirasistické“ propagandě. A to jde o média, která jsou placená z povinného výpalného…
Některé z předních německých zpravodajských sítí byly oklamány tvrzením, že zimbabwský vynálezce vytvořil vynález zelené energie, který by mohl napájet jiná zařízení bez elektrických kabelů a dokonce by mohl přeměnit televizi na „mikrosonické“ zařízení, které by mohlo vyrábět elektřinu výhradně z rádiových vln. Navzdory tomu, že ve skutečnosti tato technologie neexistuje, novináři opakovali tvrzení údajného vynálezce, že „rasismus“ byl důvodem, proč se fiktivní řešení zelené energie ještě nerozšířilo do Evropy.
Zpráva byla poprvé zveřejněna na zpravodajské službě ARD Tagesschau, která je vlajkovou lodí veřejnoprávního vysílání. V pátek se objevila zpráva, která měla odhalit senzační příběh, který tvrdil, že Zimbabwan Maxwell Chikumbutso vytvořil vynález, který je skutečně průkopnický a mohl by být jedním z „řešení“ současné německé energetické krize.
Novinový článek korespondentky ARD v Jižní Africe Jany Genthové byl od začátku plný nesmyslů. Ve své zprávě tvrdila, že i když je vynálezcova televize vypnuta, může stále napájet další zařízení prostřednictvím „rádiových vln“.
Na video, v němž muž  propaguje své zařízení, se můžete podívat níže:

Údajný vynálezce poukazuje na to, že jeho zařízení přeměňuje rádiové vlny na elektřinu, a předvedl, jak může jeho televize běžet, i když není připojena. Ještě lepší je, že tvrdí, že televize napájená jeho zařízením pak může přeměnit energii, která může být využita jinými zařízeními.
„Televizor je mikrosonické zařízení, které generuje energii. Dokonce i když je televizor vypnutý, může napájet jiné věci,“ tvrdil Maxwell Chikumbutso, údajný vynálezce.
„Televize svým způsobem využívá bezplatnou, obnovitelnou a zelenou energii. Neexistují žádné emise, spotřeba ani suroviny. Používá rádiové vlny a převádí je,“ píše Genthová, přičemž cituje afrického „vynálezce“.
Tvrdila také, že Chikumbutso uvedl, že američtí vědci potvrdili, že vynález fungoval, ale jak později přiznala na Twitteru, nikdy se nepokusila oslovit jiné vědce nebo výzkumníky, aby ověřila tvrzení vynálezce se sídlem v Zimbabwe, místo toho se spoléhala výhradně na účet Chikumbutsa.
„Navzdory všem mým dotazům jsem neměla žádný kontakt s vědci z USA, kteří podle Maxwella Chikumbutsa měli testovat a ověřovat jeho údajný vynález,“ napsala po zveřejnění příběhu.
Novinářka zareagovala až poté, co se na Twitteru objevila kritika, když populární deník Bild o dvě hodiny později zveřejnil článek kritizující příběh, který již zveřejnil Taggeschau a napsal, že Taggeschau se stal podvodníkem.
Německá média financovaná daňovými poplatníky ve skutečnosti ani nepotřebovala kontaktovat žádné vědce, aby se ujistila, že je Chikumbutso podvodník; jednoduché vyhledávání na Googlu by odhalilo, že učinil další podivná tvrzení. Jen před pár lety tvrdil, že vyrobil elektromobil, který se nemusí nabíjet a může jednoduše běžet na magnetických vlnách a rádiových frekvencích. Dodnes nepředložil žádný důkaz, že takový vynález existuje.
Tři hodiny poté, co Bild zveřejnil svůj příběh, který odhalil původní lež, Taggeschau článek smazal bez jakékoli opravy nebo vysvětlení. Deutsche Welle, další mediální gigant financovaný daňovými poplatníky, však také zveřejnil zvukovou verzi díla.
„Zní to jako součást řešení našeho energetického hladu,“ sliboval vypravěč ve videu ve snaze propagovat vynález.
V Deutsche Welle zašli dokonce tak daleko, že tvrdili, že technologie stojící za vynálezem je již využívána, ale neposkytli žádné důkazy o tom, jak a kde se používá. Uvedli také, že energetické řešení se nerozšířilo, což naznačuje, že důvodem může být rasismus. Uvedli, že v rozhovoru s Janou Genthovou si vynálezce stěžuje, že to také souvisí s velkou mírou rasismu.
V Deutsche Welle také článek po dni bez komentáře smazali a ani tam nebyla vydána žádná oprava. Čtenáři těchto dvou mainstreamových médií mohou stále věřit, že génius z Afriky vyrobil zázračné energetické řešení, které se prostě nepoužívá kvůli rasismu.
Článek vyšel v době, kdy Německo pociťuje  nedostatek energie kvůli plynovým sankcím vůči Rusku  a inflace požírá  celou ekonomiku země . V důsledku toho jsou média v Německu plná článků o energetické krizi a možných řešeních. Některým novinářům se zdálo, že dobrý příběh o africkém vynálezci, který podle všeho vytvořil zázračnou novou formu získávání energie, bude lidi zajímat.
Kritici poukázali na důvěřivost a nedostatek žurnalistických standardů, které se projevily u veřejně financovaných médií, která tento příběh zveřejnila. V Německu jsou všichni občané povinni platit výpalné podobně jako u nás, ale v posledních měsících odpor  proti poplatkům vzrostl, zejména po masivní korupční aféře, která vedla k tomu, že více než 197 000 lidí podepsalo petici požadující zrušení poplatků.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Idioti z německého mainstreamu naletěli černochovi, který tvrdil, že umí vyrobit zelenou energii (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden