Australští psychologové tvrdí, že popírání změny klimatu lze považovat za duševní poruchu
RSS

Australští psychologové tvrdí, že popírání změny klimatu lze považovat za duševní poruchu

Připomínám, že například Irsko již nějakou dobu přísně zakazuje jakékoli články, které by popíraly klimatický alarmismus, globální oteplování a teorie o „škodlivém CO2“. Další země se pomalu začínají přidávat ve snaze umlčet hlasy, které by si dovolily popřít klimaalarmistické teze. Například Rakousko chce zprávy, které popírají klimatická dogmata trestat –  a naopak těm, kdo s nimi souzní, slibuje tučné dotace.
V EU se dokonce uvažuje o tom, že by nemělo být dovoleno kandidovat do jejích struktur nikomu, kdo popírá globální oteplování a nutnost boje proti CO2. EU dokonce zavedla pro odpůrce klimaalarmismu výraz „klimatický zločinec.“ 
Jde tedy o novou ideologii, jejíž zásady jsou natolik pevné, že ani vědecké důkazy je nemohou prolomit. Ostatně, klimaalarmismus se prolíná celou Agendou 2030 a je záminkou pro zavádění politiky zeleného údělu, která docílí hospodářský kolaps západní společnosti. I to je v souladu s Agendou 2030, podle níž by se měla srovnat životní úroveň obyvatel rozvinutých zemí s těmi rozvojovými.
Lidé, kteří v Austrálii zpochybňují klimatickou změnu způsobenou člověkem, jsou nyní považováni za „duševně nemocné“, vysvětlil tým psychologů.
Vědci z University of the Sunshine Coast hledali vysvětlení, proč tolik lidí nadále popírá realitu změny klimatu, její příčiny a důsledky a potřebu nápravných opatření, jak tomu říkají.
Thenewamerican.com  uvádí : Autoři studie – Breanna Fraser, Patrick Nunn a Rachael Sharman – chtěli zjistit, proč skeptici vůči změně klimatu přemýšlejí tak, jak přemýšlejí – tedy nad rámec toho, co označují za sociodemografické a hodnotové faktory. Studie navrhla prozkoumat psychologické faktory, které hrají roli v skepticismu vůči změně klimatu. V rámci studie bylo 390 australských účastníků dotázáno, proč odmítají věřit narativu o změně klimatu.
Podle vědců se skeptici klimatických změn zabývali „mentální gymnastikou“, aby popřeli to, co je údajně „téměř univerzální konsensus mezi vědci o realitě a dopadech změny klimatu“.
Téměř univerzální? Vskutku? A co 1100 vědců – včetně nositele Nobelovy ceny – kteří nedávno podepsali prohlášení, že neexistuje žádná klimatická nouze? Mezi těmito vědci bylo také 134 signatářů z Austrálie, země, odkud pocházeli účastníci průzkumu.
Vědci došli k velmi zajímavému zjištění: Lidé, kteří se skutečně zabývají nějakým problémem, místo aby se slepě spoléhali na vládní propagandu, byli ve skutečnosti skeptičtější k tomu, čemu říkají klimatické změny.
„Na rozdíl od našich předpovědí byli lidé s vysokými analytickými schopnostmi ještě více skeptičtí,“ píší autoři studie Nunn a Sharman v příspěvku pro The Conversation.
Představte si to – lidé, kteří věnují čas a úsilí studiu změny klimatu, budou pravděpodobně skeptičtí.
Podle studie také lidé, kteří si váží individuální svobody, méně pravděpodobně uvěří představě o plně rozvinuté klimatické krizi.
„Ti s více individualistickým pohledem na svět – jejich prioritou je individuální autonomie na rozdíl od kolektivističtějšího pohledu na svět – byli skeptičtější ohledně lidské příčiny změny klimatu,“ uvedli autoři.
Jinými slovy, lidé, kteří jsou méně nakloněni komunismu a globalismu, jsou také méně nakloněni tomu, aby naletěli na příběh o klimatické nouzi.
Mezi další poznatky ze studie patří:
Starší lidé mají tendenci být skeptičtí ohledně reality změny klimatu.
Starší lidé, ustrnutí ve svých zvycích a neschopní změnit názor, jsou tak velkou součástí toho, proč se tak dlouho čeká na takzvané klimatické akce.
Konzervativci jsou spíše skeptičtí ohledně reality, příčin a dopadů klimatických změn.
Podle výzkumníků tedy konzervativci jednoduše nejsou schopni vidět „realitu“ klimatických změn.
Nižší environmentální skóre bylo silně spojeno se všemi typy skepticismu.
Starší a konzervativní lidé se podle studie prostě méně starají o životní prostředí.
Jinými slovy, podle výzkumníků je určitá míra naivity v populaci užitečná pro prodej příběhu o klimatické krizi.
Autoři studie správně poukazují na to, že určitou vinu za skepticismus nesou sami klimatičtí hysterici. Komunita zabývající se klimatickou změnou svými předpověďmi, které se ukázaly jako chybné, vede mimo jiné ke skepsi.
Výzkumníci poznamenávají, že skeptici jsou si vědomi toho, že „předpovědi se nenaplňují a prohlašují, že předpovědi klimatických alarmistů  jsou velmi špatné“. To samozřejmě dodává skepsi důvěryhodnost.
Autoři se domnívají, že takové pochybnosti vyvstaly, protože skeptici „zásadně neporozuměli“ klimatickým předpovědím založeným na modelech. Je toto „nedorozumění“ způsobeno skutečností, že takové klimatické modely nebyly nikdy zamýšleny jako předpovědní nástroj?
Andrew Bolt ze Sky News poukázal na to, že studie byla pokusem klasifikovat skepticismus ohledně klimatických změn jako duševní chorobu.  Ke studii se vyjádřil  velmi pokorně:
Ale musím přiznat, že mě zajímá, proč jsou lidé s vysokými analytickými schopnostmi, lidé, kteří jsou dobří v analýze věcí, skeptičtější vůči kazatelům globálního oteplování. Jen mě mrzí, že Sharman tu část pořádně neanalyzoval, protože si myslím, že odpověď by byla zajímavá.
Ačkoli samotná studie poznamenává, že lidé s „vysokými analytickými schopnostmi“ jsou ještě více skeptičtí ohledně změny klimatu, autoři studie chtějí, abychom věřili, že takoví lidé představují hrozbu pro planetu…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Australští psychologové tvrdí, že popírání změny klimatu lze považovat za duševní poruchu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden