Komu měl být určen dokument, který má údajně pocházet od think-tanku RAND?
RSS

Komu měl být určen dokument, který má údajně pocházet od think-tanku RAND?

O šokujícím dokumentu, který během posledních dvou týdnů prošel celým světem, jste si zde mohli přečíst již před týdnem, stejně jako záhy o reakci samotného think-tanku RAND , který se od dokumentu distancoval.
To samozřejmě stále nic neznamená, kdo sleduje americkou politiku plnou „falešných vlajek“, tomu je snad jasné, že i kdyby byl dokument pravý – a šlo by tedy o skutečný únik této na vládu napojené neziskovky, tak to RAND nepřizná.
Připomínám, že dokument se zabývá především skutečností, že pro USA je dobrá slabá Evropa (hovoří se především o Německu), jejíž hospodářství lze zdevastovat zelenou politikou a protiruskými sankcemi v reakci na již předem očekávaný konflikt na Ukrajině.
Od samého počátku se vyrojila spousta spekulací o pravosti dokumentu, stejně tak  však vyvstala otázka, pro koho měl být daný dokument údajně určen.
Podle jednoho z původních zdrojů bylo adresátů hned několik.
Adresáti, kterým měl být dokument distribuován, jsou „WHCS“ – náčelník štábu Bílého domu Ron Klain, „ANSA“ – poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan, „DoS“ – ministr zahraničí Antony Blinken, ředitel CIA William Burns, ředitel NSA Paul Nakasone a „DNC“ – správní rada Demokratické strany.
Ve světle politické výbušnosti dokumentu je jeho pravost stále široce diskutována. Sama RAND popřela, že by dokument pocházel od nich. Externí analytik Stig Berglund však poznamenává, že obsah dobře zapadá do strategické linie, která byla charakteristická pro RAND ve vztahu k Rusku, jako tomu bylo  v oficiální zprávě „ Rozšíření Ruska „  z roku 2019.
„Dokument by mohl být samozřejmě falešný a může být i součástí nějaké informační operace, ale nezdá se mi to tak. Je to jasně spojeno s předchozími produkty RAND,“ říká Berglund v komentáři pro švédský deník Nya Dagbladet.
Ať je to tedy jak chce, tak buď se jedná o pravý dokument, který unikl a RAND se nyní snaží vytvořit dojem, že byl podstrčen. Nebo jde skutečně o podvrh, což lze ovšem dokázat úplně stejně problematicky jako jeho případnou pravost. Nezbývá tak nic jiného než spekulace…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Komu měl být určen dokument, který má údajně pocházet od think-tanku RAND? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden