Gates najme 3 tisíce lidí na sociálních sítích proti dezinformacím o vakcínách
RSS

Gates najme 3 tisíce lidí na sociálních sítích proti dezinformacím o vakcínách

Bill Gates plánuje najmout tým 3 000 lidí na sociálních sítích, aby prosazoval vakcíny a potlačoval jakékoli odlišné názory. (Foto: Flickr)







Gates to uvedl na summitu The Wall Street Journal na začátku tohoto týdne. Gates uvedl, že během pandemie COVID se na internetu šířily dezinformace o vakcínách jako požár.



Informovala o tom televize CNBC :



Boj proti dezinformacím Během pandemie Covid-19 se na sociálních sítích šířily dezinformace o vakcínách jako požár, přičemž někteří mylně tvrdili, že Gates nějakým způsobem používá vakcíny k tomu, aby lidem implantoval 5G čipy a mohl tak sledovat jejich polohu. „To je tak nečekané a skoro až bizarní,“ řekl Gates. „Teď, když jsem zpátky ve fyzickém světě… lidé přicházejí a křičí a protestují.“ Řekl, že je „nebezpečné“, když se lidé „vrhají“ na klíčový nástroj, který se používá k záchraně lidských životů, a věří, že ti, kdo vlastní platformy sociálních médií, mají hrát roli, pokud jde o zajištění účinného sdílení pravdy. „Když se k vakcínám nevyjadřují důvěryhodní lídři, je pro platformu docela těžké pracovat proti tomu,“ přiznal. „Takže si myslím, že máme problém s vedením a máme problém s platformou.“ „Způsob, jakým tyto platformy přimějete šířit pravdu a ne bláznivé věci, tam je zapotřebí skutečné invence,“ řekl Gates. „Je to obrovský problém z hlediska legitimity voleb nebo lékařských inovací… jakéhokoli kolektivního chování,“ dodal. Skutečnost, že se informace o účinnosti léků mohou pohybovat rychle a levně, by měla být pro lidstvo požehnáním, řekl Gates, než pokračoval a označil ságu s hydroxychlorochinem za „šílenou“. „Nedokážu si to vysvětlit,“ řekl. „Nemyslím si, že za tu posedlost léky, které nefungují, může digitální technologie.“ Gates uvedl, že plánuje zřídit jednotku pro sociální média o 3 000 lidech, která by v budoucnu pomáhala šířit přesné informace o vakcínách. Zdůraznil, že „dobré zprávy“ musí šířit lidé, kteří mají ve společnosti důvěru, například političtí a etničtí vůdci.



Zdroj: miamistandard.news
Článek Gates najme 3 tisíce lidí na sociálních sítích proti dezinformacím o vakcínách se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden