Rozhovor s advokátkou Mgr. Janou Zwyrtek Hamplovou o škodách spáchaných na dětech i dospělých
RSS

Rozhovor s advokátkou Mgr. Janou Zwyrtek Hamplovou o škodách spáchaných na dětech i dospělých

ROZHOVOR PRO REDAKCI NFSN

Rozhovor s Mgr. Janou Zwyrtek Hamplovou, advokátkou a právničkou roku 2019
„Škody na dětském zdraví, dětské duši, které jsme připustili, nemůžu jen tak rozchodit. Když vidím, jaký to byl podvod, jak se tu lidem lhalo, tak u těch dětí se to ve mně ještě desetkrát násobí,“ říká advokátka Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová. Ochrana práv dětí byla dle jejích slov právě tím, co ji, advokátku s letitou praxí zaměřenou na veřejné právo, přivedlo během posledních dvou let k tomu, aby se věnovala i jiným oblastem. Pomohla již řadě rodičů a dětí. Momentálně například podává odvolání v kauze, kde soud svým rozhodnutím nahradil nesouhlas matky s očkováním devítileté dcery. Janu Zwyrtek Hamplovou jsme před časem navštívili v Mohelnici, abychom ji vyzpovídali pro dokument Tečkované příběhy. A při té příležitosti vznikl i tento krátký samostatný rozhovor nejen o právech dětí.


Kdo je Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Zkušenosti z práce na městském úřadě a komunální politiky ji dovedly ke specializaci ve správním právu pro veřejnou správu. Ve své běžné praxi nejčastěji zastupuje obce a další subjekty veřejné správy proti státu. V posledních dvou letech aktivně vystupovala proti nezákonným postupům vlády v souvislosti s epidemií covidu. Spolu s kolegy podnikala konkrétní právní kroky proti nezákonným opatřením a poskytovala a poskytuje informační podporu občanům zasaženým protiprávním jednáním. „Byla to velká škola, i pro právníky,“ shrnuje uplynulé dva a půl roku s tím, že je podle ní třeba udělat za tou dobou čáru, spojit očkované a neočkované, dostihnout osoby zodpovědné za protiprávní činy vůči občanům a nedopustit, aby se něco podobného mohlo v budoucnu zopakovat. Situace v zemi přiměla Janu Zwyrtek Hamplovou vrátit se po letech do politiky. Aktuálně kandiduje jako nezávislá kandidátka do Senátu v obvodu č. 76 – Kroměříž.



#gap-947868295 {
padding-top: 30px;
}








#image_981473421 {
width: 100%;
}






#gap-1157554351 {
padding-top: 30px;
}



Informace o sdílení tohoto videa :
Nadační fond Svědomí národa dává k dispozici link ke stažení a sdílení tohoto videa všem drobným uživatelům pro jejich potřebu na jejich osobních profilech, shlédnutí videa a informací v něm a jeho šíření na sociálních sítích, vždy za předpokladu, že video nebude kráceno a upravováno a vždy u něj bude uveden hyperlink odkazu na naše stránky . V každém takovém příspěvku musí uživatel uvést Nadační fond Svědomí národa jako autora videa. Nadační fond NEDÁVÁ SOUHLAS s REUPLOADEM na jiné kanály a sociální platformy než osobní, obzvláště pak na ty, které duplikují naši službu informovat veřejnost, a provozovatelům uploadovacích služeb. V takovémto případě je možné pouze sdílení na stránkách formou vložení odkazu na naši sociální síť nebo kanál (formou embedování), či hyperlinku na tuto naši stránku s rozhovorem.
Link ke stažení videa naleznete zde:
Link ke stažení z úložiště
Alternativní platformy kde je video dostupné v případě výpadku:
Odkaz na video na Odysee





#gap-1747553669 {
padding-top: 30px;
}




Článek Rozhovor s advokátkou Mgr. Janou Zwyrtek Hamplovou o škodách spáchaných na dětech i dospělých se nejdříve objevil na Svědomí národa .


Nejčtenější za týden