Vyhlášení částečné mobilizace v Rusku, referenda na Donbasu a varování Západu
RSS

Vyhlášení částečné mobilizace v Rusku, referenda na Donbasu a varování Západu



Nyní mají globalisté a jejich oddané loutky konečně to, co chtějí: Rusko, které zatím nasadilo na Ukrajině jen pár vojáků pro takzvanou speciální vojenskou operaci, nařizuje částečnou mobilizaci ruské armády. Jde o reakci Ruska na to, že jeho jednotky na Ukrajině v podstatě napadá celý západní svět.





Putin dnes ráno  v televizním projevu  řekl, že jeho cílem je „osvobodit“ region Donbas na východní Ukrajině a že většina lidí v regionu se nechce vrátit k tomu, co nazýval „jho“ Ukrajiny.
Putin nařídil první ruskou mobilizaci od druhé světové války a varoval Západ, že pokud bude  pokračovat ve svém „jaderném vydírání“, tak Moskva odpoví plnou silou svého obrovského arzenálu. Putin ve svém projevu obvinil zejména Spojené státy z plánování vojenských přesunů na ruské půdě.
Částečná mobilizace znamená, že občané, kteří jsou v současné době v záloze, jsou povoláni do vojenské služby. Přednost mají ti, kteří již sloužili v ozbrojených silách a mají vojenské zkušenosti. Mělo by se jednat o asi 300 000 vojáků.
„Když je ohrožena územní celistvost naší země, použijeme všechny dostupné prostředky k ochraně našeho lidu – to není blufování,“ řekl Putin v televizním projevu k národu.
Putin také řekl, že Západ udělal z Ukrajinců potravu pro děla, západní země bojovaly proti Rusku na život a na smrt a dohnaly Ukrajinu do války s Ruskem.
Den předtím oznámily oblasti východní Ukrajiny obývané převážně ruskojazyčným obyvatelstvem záměr připojit se k Ruské federaci. To má být zpečetěno referendy od 23. září. Západní země však nejsou s referendy spokojeny  a toto oznámení je v celém mainstreamu kritizováno a odsuzováno. Přitom není nic jednoduššího, než dohodnout vyslání pozorovatelů a nechat lid, ať svobodně rozhodne, kam chce patřit.
Pokud se podíváme na případ Kosova, kde neměl lid ani šanci hlasovat, pak by se jednalo o demokratičtější způsob rozhodování než tomu bylo v případě nezákonného odtržení Kosova od Srbska.
Zdá se, že i obyvatelstvo má o referendum zájem. Pokud by právě referendum – vysoce demokratický způsob rozhodování – mohlo zajistit mírové řešení konfliktu, tak proč jej neakceptovat?

Slovanka






The post Vyhlášení částečné mobilizace v Rusku, referenda na Donbasu a varování Západu first appeared on .


Nejčtenější za týden