Deindustrializace Evropy postupuje, rozvinuté země se změní v rozvojové
RSS

Deindustrializace Evropy postupuje, rozvinuté země se změní v rozvojové

Jedna země za druhou hlásí doslova lavinovitý nástup bankrotů firem. Zatím se to týká zejména západoevropských zemí, kde jsou nejen vysoké náklady na provoz, ale také dražší pracovní síla. K nejvíce postiženým patří Německo, což se zřejmě dřív či později dotkne i nás, neboť politici, kteří dosud vládli v naší zemi, postupně vytvořili naši závislost na Německu.
Německá ekonomická iniciativa „Zachraňte náš průmysl“ upozorňuje na skutečnost, že proces deindustrializace je již v plném proudu, a že ekonomika Spolkové republiky Německo je tlačena ke zdi. Jejich výzva proto vypadá spíše jako volání o pomoc: „Zachraňte náš průmysl – politika nedostatku, zvyšování cen a přídělů energie masivně zasáhne německé obyvatelstvo“.
„Pro náš průmysl je to pět minut po dvanácté. Prostřednictvím katastrofické energetické politiky, prostřednictvím nadměrných předpisů v oblasti životního prostředí, prostřednictvím nedostatku kvalifikovaných pracovníků a mnoho dalšího. Mnoho společností se musí vzdát, jiné se stěhují do zahraničí. Proces deindustrializace již dávno začal a nabírá na síle. S průmyslem jsou ohroženy miliony pracovních míst, prosperita a sociální stát. Čelíme ekonomickému úpadku a možnému zbídačení,“ uvádí se na internetových stránkách iniciativy.
Iniciativa „Zachraňte náš průmysl“ přináší pět požadavků:
Levná energie pro firmy a domácnosti.
Spolehlivé zásobování energií bez přídělového systému,
odstávek proudu a rizika výpadku proudu.
Žádné likvidační ceny povolenek CO2 a nerealistický nedostatek certifikátů CO2.
Skoncujte se stále restriktivnější byrokracií.
Už žádné existenci ohrožující ekologické předpisy a zákazy.
Hospodářská iniciativa také zahajuje upřímnou výzvu obyvatelstvu:
„Obraťte se na politiky ve vašem regionu a trvejte na změně politiky v tomto smyslu – zachránit průmysl, pracovní místa v průmyslu, prosperitu pro všechny. Informovat obyvatelstvo, média, společnosti, sdružení a politiky. Zaměřujeme se zejména na mladou generaci, jejíž budoucnost je akutně ohrožena. Náš požadavek: Přidejte se k nám. Použijte návrhy na této webové stránce. Pomozte zahájit nové procesy myšlení a utváření názorů, opožděnou změnu mentality v naší zemi, abychom zajistili ekonomické přežití a zabránili pádu do chudoby. Pomozte popularizovat myšlenku „Zachraňte náš průmysl“ rychle, než bude příliš pozdě!“
Tolik iniciativa z Německa, kde jsou nyní bankroty na rekordních číslech. Jisté je, že mnoho našich firem je pro ty německé firmami subdodavatelskými – a tyto firmy pád těch německých postihne úplně stejně.
Podobnou závislost na Německu vykazuje i průmysl v mnoha dalších evropských zemích. Také tam již hlásí bankroty ve velkém. Například v sousedním Rakousku , jehož průmysl je na německém obdobně závislý jako ten náš, hlásí masivní nárůst bankrotů. V průmyslovém Horním Rakousku je to za první tři čtvrtletí letošního roku o celých 165 % víc bankrotů v porovnání s rokem loňským!
Jisté je, že také u nás již nastupuje stejný trend a ještě patrnější bude v momentě, kdy podniky, závislé na Německu, začnou záhy krachovat také. Ostatně, největší vlna bankrotů je očekávána od října, kdy má dojít po celé EU k razantnímu nárůstu cen energií. V Německu se na tom odrazí také daň z plynu , která se tam bude platit právě d října.
Deindustrializace Evropy je samozřejmě záměrná a je plně v souladu s plány Agendy 2030. Lze si lehce představit i další, zdánlivě nesouvisející důsledky. Co myslíte, že se  stane v momentě, kdy už nebude mít kdo na ty miliony obohacovačů a jejich štědré dávky v Německu vydělávat??
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Deindustrializace Evropy postupuje, rozvinuté země se změní v rozvojové se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden