Šokující dokument: Jak USA pro Evropu plánovaly válku a energetickou krizi
RSS

Šokující dokument: Jak USA pro Evropu plánovaly válku a energetickou krizi

V poslední době se šíří teorie o tom, jak se EU nechala uměle vyvolanou Ukrajinskou krizí vmanipulovat do hry, kdy Evropa vykrvácí USA do chřtánu. Prominentní úlohu v tom hraje švédskými novinami zveřejněný údajně uniklý tajný dokument, kdy RAND Corporation, z níž zveřejněná analýza údajně unikla, její autenticitu popírá. Zde se s tím tedy můžete seznámit a udělat si vlastní úsudek.
V rámci dokumentu, který vypadá jako výjimečný interní únik od think tanku RAND Corporation úzce spřízněného s vládou, známého mj. tím, že stál za americkou strategií pro zahraniční a obrannou politikou během Studené války, byl teď vydán podrobný výčet toho, jak Spojené státy naplánovaly energetickou krizi v Evropě. Dokument datovaný z ledna uznává, že agresivní zahraniční politika uplatňovaná na Ukrajině Rusko dotlačí k tomu, aby muselo do této země vojensky intervenovat. Účelem bylo, jak vysvětlují, zavést sankční balíček, který byl už dávno dopředu připraven. Konstatuje se, že v důsledku toho ekonomika EU „nevyhnutelně zkolabuje“ a raduje se mj. z toho, že pak zdroje až 9000 miliard dolarů přetečou do Spojených států a i dobře vzdělaná evropská mládež bude nucena tam emigrovat. Hlavním cílem je, jak popisují, odtrhnout Evropu – zejména Německo – od Ruska a zničit evropskou ekonomiku pomocí užitečných idiotů v politice zastavením ruských dodávek energií na kontinent.   – BY ISAAC BOMAN
Nya Dagladet jakožto první evropské noviny mohly vydat to, co vypadá na americký tajný plán na zničení evropské ekonomiky pomocí války na Ukrajině a jejího využití k vyvolání energetické krize.
Oficiálním účelem think tanku RAND s celkem 1850 zaměstnanci a s rozpočtem 350 milionů dolarů je „pomocí výzkumu a analýz zlepšovat politiku a rozhodovací proces.“ Primárně je spojen s Ministerstvem obrany Spojených států a je notoricky proslulý svým vlivem na vypracování vojenských i jiných strategií během Studené války.
V  dokumentu podepsaném RANDEM pod otevřenou hlavičkou „Oslabení Německa, posílení USA“ se vyjadřuje přesvědčení, že existuje „naléhavá potřeba“ přílivu zdrojů z vnějšího světa obecně do americké ekonomiky, ale „zvláště do bankovního systému“.
„To nám mohou poskytnout jen evropské země vázané pomocí EU a NATO, aniž by to vyžadovalo těžké vojenské a politické náklady.“
Největší překážkou je podle RAND rostoucí nezávislost Německa. Mimo jiné poukazovali, že Brexit Německu poskytl větší nezávislost a Americe ztížil uplatňování svého vlivu na rozhodování evropských vlád.
„Pokud by Německo s Francií spolupracovaly, tak by se staly nejen ekonomickým konkurentem Spojených států, nýbrž i politickým.“
Klíčovým cílem, který prostupuje celou tou cynickou strategií, je především zničení spolupráce mezi Německem a Ruskem a také Francií, na níž se nahlíží jako na největší ekonomickou a politickou hrozbu pro Spojené státy.
Jediný způsob: „Zavléct obě strany do války na Ukrajině“
Ke zničení této politické hrozby se předkládá strategický plán, který je primárně zaměřen na zničení německé ekonomiky.
„Zastavení ruských dodávek by vytvořilo systematickou krizi, která by byla devastující pro německou ekonomiku a nepřímo i pro celou EU,“ konstatují a domnívají se, že zavlečení evropských zemí do války je klíčovou potřebou.
„Jediným možným způsobem, jak zařídit, aby Německo odmítlo ruské dodávky energií je zavléct obě strany do vojenského konfliktu na Ukrajině. Naše akce pokračující v této zemi nevyhnutelně povedou k vojenské reakci Ruska. Rusko jasně neponechá masivní tlak Ukrajinské armády na republiky v Donbasu bez vojenské odpovědi. To umožní Rusko líčit jako agresivní stranu a pak uplatnit celý už připravený balíček sankcí.“
Zelené strany umožní, aby Německo „do té pasti spadlo“
Zvláště strany Zelených v Evropě se popisují jako ty snadno manipulovatelné, aby tu práci za americký imperialismus odvedly.
„Předběžnou podmínkou pro to, aby Německo do této pasti spadlo, je vůdčí role Zelených stran a ideologií v Evropě. Německé ekologické hnutí je tvrdě dogmatické, pokud ne až fanatické, což hodně usnadní přimět je, aby ignorovali ekonomické argumenty,“ píší s odkazem na současnou německou ministryni zahraničí Annalenu Baerbock a klimatického ministra Roberta Habecka jako na příklady tohoto typu politiky.
„Osobní vlastnosti a chybějící profesionalita umožňují předpokládat, že nebudou schopni přiznat si své vlastní chyby ani v průběhu času. To tudíž bude stačit, aby se rychle zformoval mediální obraz Putinovy agresivní války a aby se ze Zelených stali zanícení a tvrdí příznivci sankcí, tj. aby se stali „stranou války“. To umožní bez potíží uvalit sankce.“
Baerbock si mj. udělala jméno vyhlášením, že bude pokračovat v znemožňování přívodu ruského plynu i během zimy bez ohledu na to, co si o tom myslí její voliči a jaké to bude mít dopady na německé obyvatelstvo.
„Stojíme za Ukrajinou a to znamená, že sankce zůstanou i v zimě, i kdyby to bylo pro politiky velice tvrdé,“ řekla nedávno na konferenci v Praze.

Zelené politiky Annalenu Baerbock a Roberta Habecka popisují USA jako vděčné za manipulaci ve prospěch amerických zájmů, zvláště ohledně cíle zničení německé ekonomiky. (Photo: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)
Nejlepší bude naprostý konec
Autoři vyjadřují naději, že poškození vztahů mezi Německem a Ruskem bude tak ohromné, že pro tyto země znovu navázat normální vztahy později už nebude možné.
„Omezení ruských dodávek energií, nejlépe úplné zastavení, by německou ekonomiku dovedlo ke katastrofickým dopadům na německý průmysl. Potřeba uložit si značné množství ruského plynu, aby udrželi domovy a veřejné budovy vytopené i v zimě, dále ten nedostatek zhorší. Odstavování průmyslu dříve či později způsobí nedostatek součástí a náhradních dílů pro zpracovatelský průmysl a kolaps logistických řetězců, což vyvolá dominový efekt.“
Nakonec se pohlíží na naprostý kolaps evropské ekonomiky jako na nejen pravděpodobný, ale i žádoucí.
„Nejenže to zasadí drtivý úder německé ekonomice, ale nevyhnutelně tak zkolabuje celá ekonomika EU.“
Dále poukazují na výhody toho, že společnosti sídlící v USA budou mít na světovém trhu menší konkurenci, načež logistické výhody a úniky kapitálu z Evropy odhadem přinesou americké ekonomice 7-9 bilionů dolarů. Též se zdůrazňuje, že důležitým účinkem bude i to, že mnozí dobře vzdělaní mladí Evropané budou nuceni emigrovat do USA
Náhledový obrázek: Německá Zelená ministryně Annalena Baerbock v purpurovém svetru na schůzce s USA a NATO.

Salvini zuří: Energetické sankce proti Rusku nás sráží na kolena

Evropa nemá za ruský plyn žádnou skutečnou alternativu, říká bývalý viceprezident Aramco

Žádná ekonomika nemůže běžet bez energie – německé společnosti varují před katastrofou výpadku plynu a elektřiny
Zdroj: https://archive.ph/cbJE8#selection-7095.0-8400.3


Nejčtenější za týden