Švýcarsko: Afričan napadl ženu ve vlaku a zmasakroval ji rozbitou lahví, údajně je psychicky nemocný
RSS

Švýcarsko: Afričan napadl ženu ve vlaku a zmasakroval ji rozbitou lahví, údajně je psychicky nemocný

Otřesný případ, který vyděsil i vyšetřovatele, se neodehrál někde v temné uličce v noci, ale ve dne a na veřejném místě. A co víc, před svědky. To jen dokazuje, že dnes není díky obohacovačům bezpečno ani tam, kde se jinak většina lidí cítí zcela bezpečně…
„Každé ráno, když vidím své tělo, myslím na všechno. Cítím se jako monstrum,“ řekla mladá Švýcarka během procesu s útočníkem.
Invazista ze západoafrické země Benin byl odsouzen švýcarským soudem za brutální útok na 27letou ženu, kterou nejprve osahával ve vlaku. Poté, co odmítla jeho návrhy, ji opakovaně bodl rozbitou lahví a téměř ženu zabil.
Případ se odehrál 4. srpna 2020, kdy se životy tří lidí navždy změnily. Krátce po 10.hodině 26letý muž z Beninu, který spal tři dny na nádraží Romont poblíž Lausanne, uviděl ženu nastupující do vlaku a rozhodl se ji následovat. Ve vlaku ji zahnal do kouta a pokusil se dotknout jejího rozkroku. 27leté ženě se ho podařilo odstrčit, zatímco křičela. Pak si sedla dál od něj, zatímco přítomný 20letý muž se k ní přiblížil, aby jí pomohl.
Mladý muž zavolal policii, ale beninský vetřelec se vrátil, vyzbrojen rozbitou lahví. Tehdy se rozvinula scéna hrůzy, řekl prokurátor během procesu, který probíhal minulý týden ve čtvrtek v Granges-Paccot.
Tímto ostrým předmětem Beninec pořezal a pobodal své oběti, což přimělo dalšího svědka, aby zatáhl za záchrannou brzdu ve stanici Chénens. Policie dorazila na místo ve velkém počtu. Tam se policisté setkali s hororovou scénou, když spatřili zmasakrovanou mladou ženu ve stavu mezi životem a smrtí.
Život ženy byl zachráněn v nemocnici ve městě, ale stále trpí traumatickými stavy a trvalými následky zranění, protože její tělo a obličej byly pokryty ranami, které vyžadovaly přibližně 200 stehů. Mladý muž, který se snažil pomoci oběti, utrpěl méně zranění, ale stále byla vážná a vyžadovala rozsáhlé lékařské ošetření.
„Nikdy jsem neviděl takové násilí. Dokonce jsem na zemi viděl kus masa o průměru asi sedm centimetrů,“ řekl svědek během procesu.
Žena nadále trpí vážnými následky útoku.
„Jsem vždy nervózní a ve střehu. Každé ráno, když vidím své tělo, myslím na všechno. Cítím se jako monstrum. Už se neodvažuji nosit sukně, šortky nebo trička. Neexistují slova, která by popsala, jak se cítím,“  řekla mladá žena se slzami v očích během procesu.
Prokurátor obvinil Benince z pokusu o vraždu a vážného ublížení na zdraví. Obžalovaný se nesnažil ospravedlnit své jednání, s výjimkou toho, že upozorňoval, že je nemocný. Muž údajně trpí paranoidní schizofrenií a během útoku údajně procházel psychologickou krizí, což je vzorec, který je vidět v nesčetných vraždách, žhářských útocích, znásilněních, zabíjení dětí a dokonce i údajných teroristických útocích invazistů vstupujících do Evropy.
Muž údajně podstupuje lékařské ošetření a zdálo se, že během soudního procesu měl potíže s porozuměním otázkám.
Podle švýcarského ministerstva však obviněný nebyl zcela odtržen od reality, když zaútočil na obě osoby. Státní zástupce proto požádal o osmiletý trest odnětí svobody spojený s terapeutickým opatřením v ústavu. Obhajoba se domáhala zproštění obžaloby a tvrdila, že klient nevěděl, co se děje.
Na konci odpoledne soudci vynesli rozsudek. Protože nebyli schopni potvrdit přesvědčení, že obžalovaný zamýšlel oběti zabít, neodsoudili ho za pokus o vraždu. Na druhé straně ho shledali vinným z těžkého ublížení na zdraví a odsoudili ho k pěti letům vězení spolu s vyhoštěním ze Švýcarska na 15 let, po kterých by mu teoreticky mělo být dovoleno se vrátit.
Muž bude umístěn na uzavřené oddělení psychiatrie, což znamená, že útočník zůstane uzamčen až do dne, kdy odborníci rozhodnou, že již nepředstavuje hrozbu pro společnost. To by mohlo trvat roky nebo dokonce desetiletí.
Není jasné, zda bude podezřelý umístěn do psychiatrické léčebny nebo do věznice s psychiatrickým oddělením.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden