„Vláda nám zakazuje vyrábět elektřinu,“ říká majitel německé větrné elektrárny
RSS

„Vláda nám zakazuje vyrábět elektřinu,“ říká majitel německé větrné elektrárny

V Krušných horách přímo na českých hranicích se nachází obec Fürstenau, kde je v provozu jedna z mnoha větrných elektráren instalovaných na území Německa. Nyní se ovšem nebudeme věnovat nesporné neekologičnosti větrných elektráren, která byla již nepochybně prokázána. V článku se dozvíte o tom, jak němečtí politici nastavili pravidla provozu elektráren tak, aby nevyráběly.
Majitel větrné farmy přiznává, že je placen z dotací za to, aby jeho farma stála. Jak on sám říká, rád by vyráběl elektřinu, která je údajně nedostatková, ale nemůže.
„Každý den se mi obrací žaludek“ – těmito slovy začíná svůj komentář ze 17. září na  webových stránkách společnosti výkonný ředitel německé Maka Windkraft. Jeho vzkaz občanům, kteří trpí masivním zvýšením cen elektřiny: „Šidí vás.“ Politici způsobují nedostatek energie – a odběratelé elektřiny platí za vypnutí elektřiny horentní sumy.
Každý den se mi obrací žaludek. Zprávy o cenách a hlavně cenách elektřiny už ani neposlouchám. Proč?
Protože politika nejde ke kořenům. Elektřina je vzácná a drahá. To poslední je dokonce pravda. Ale skutečně je to tak? Naše větrná farma ve Fürstenau jede jen málo. Alespoň když fouká vítr. Ne proto, že by stroje byly vadné. Ne proto, že by síť byla vzácná. Ne. Je to proto, že se sází na akciový trh.
Jako provozovatelé větrných elektráren jsme byli k této praxi donuceni. Od zákonodárného sboru. Nyní se říká, že za elektřinu dostáváme příliš mnoho. Za měsíc srpen 2022 bylo na burze kolem 46 centů za naši produkci. Musíme se za to stydět. Nesmíme to nikomu říkat. Ale není to naše chyba. Musíme s tím už jít na veřejnost. Kéž by elektřiny bylo málo a my za tuto cenu dodávali nabídku na základě poptávky. Ne, tak to není.
Aktuálně: Dnes je sobota 17. září 2022. Náš park by mohl vyrábět kolem 8000 KWh za hodinu. Ale je omezován, protože na burze se opět spekuluje. Teď by nás to nemělo vůbec trápit. Jsme plně placeni za nevyrobený „proud“. Platí to zákazník. Je mu řečeno, že elektřiny je málo, a že musí šetřit. Ve skutečnosti platí za vypnutou elektřinu a z toho plynoucí nedostatek a neví, jak se s tím vyrovnat. Perverzní. Promiňte.
Takto jsme nevyrobili statisíce kilowatthodin. Zapněte jaderné elektrárny, protože elektřiny je málo. Opět spalujte uhlí, protože elektřiny je málo. A zastavte větrné elektrárny, aby elektřiny zůstalo málo. Vážený zákazníku – odběrateli elektřiny: Jste ošáleni a my také.
Chtěl bych zásobovat blízkého pekaře dostupnou elektřinou, další osadu nebo další továrnu. Není mi to dovoleno. Protože ti velcí podnikají pro sebe a ne pro širokou veřejnost. A politika v tom zase hraje roli.
Tolik výpověď provozovatele větrné elektrárny v Sasku. Nyní to není o tom, jak dalece je či není větrná elektrárna ekologická. Jednou už stojí, tak by prostě měla fungovat. Jenže ona NESMÍ fungovat. Jde o spekulace na burze – na stejné lipské burze, kde nás udržuje nejen tato vláda, ale i všechny předchozí. Tedy jde-li o Německo, tak jde i o nás, neboť jsme díky lokajským politikům plně závislí na politice Německa. 
K odchodu z lipské burzy nabádali energetičtí experti opakovaně nejen tuto vládu, ale i tu předchozí. Ta šla celé roky na ruku korporacím, které na elektřině vydělávají, stejně jako to dělá vláda současná. Je neuvěřitelné, že se stále najde někdo, kdo chce tyto loutky korporací volit. A u nás i v Německu je to vlastně drtivá většina lidí.
Tedy ano, v důsledku za ceny elektřiny mohou sami voliči. Tupá nemyslící masa, která se pak diví, když vidí, jak rostou ceny. Jenže jde o dlouho plánovaný proces likvidace evropského hospodářství. Rozvinuté země mají být deindustrializovány a proměněny v země rozvojové. To vše se děje zcela záměrně. Jen je třeba, aby se ta spící většina, která je viníkem toho všeho, probudila a uvědomila si to. A to napříč Evropou. Je již minutu po dvanácté….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek „Vláda nám zakazuje vyrábět elektřinu,“ říká majitel německé větrné elektrárny se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden