Podívejte se, co se děje v Rusku záhy po částečné mobilizaci a na Ukrajině po vyhlášení referenda (videa)
RSS

Podívejte se, co se děje v Rusku záhy po částečné mobilizaci a na Ukrajině po vyhlášení referenda (videa)

Vzhledem k tomu, že každá strana konfliktu si vede vlastní propagandu, je nejlepší se podívat na informace obou stran a vytvořit si vlastní závěr. A ještě lepší je neposlouchat politiky a média, ale všímat si toho, jak jednají řadoví občané. Pak si uvědomíte, že každý má svůj díl pravdy, i když někde je ta pravda hodně pokřivená. Ale o tom se nebudu rozepisovat, neboť různé názory nejsou v totalitních společnostech vítány.
Jak jinak ukázat ony dvě tváře současného konfliktu? Třeba právě tak, že se podíváme na to, jak reagovali především ti, jichž se ona mobilizace týkala.
Nejprve se podívejme na videa mužů, kteří s mobilizací zřejmě bezvýhradně souhlasí nebo se přinejmenším nezkouší příkazům vlády vyhnout. Právě ti stáli dlouhé fronty u náborových center:

More and more people answer mobilisation…
Time to put end to "West civilised" coloniual behaviour in Ukraine, and by that in all over the world… pic.twitter.com/3VZTHaw2VQ
— AZ (@AZmilitary1) September 22, 2022

A pak je tu údajně druhá strana. Ti, kdo nesouhlasí a odmítají se bojů účastnit. Mnozí z nich se údajně nacházeli v dlouhých frontách například na finských hranicích:
 

#Breaking : just in – The traffic jam at the border with #Russia / #Finland has pilled up to 35KM and is rising by the hour, it is the only border who is still open for Russian civilians with shengen visas, after #Putin announced he will send 300.000 new troops to #Ukraine . pic.twitter.com/EOJ1346qDO
— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) September 21, 2022

Jenže ouha. Video o situaci na finsko-ruských hranicích, které se šíří jako lavina, je údajně fake. Podle vyjádření Finska je na hranicích běžný provoz jako kdykoli jindy. O tom, že jde o fake , dokonce  píše i nejmainstreamovější médium světa – agentura AP.
Ostatně, sama musím říct, že mne na videu údajně ze včerejška zaujalo, že někteří přítomní jsou na současné počasí (ve východním Finsku byla včera maxima kolem 10 stupňů ) poněkud lehce oblečeni. Takže otázka je, z jaké doby video skutečně je, někde se píše, že je z tohoto měsíce, ale snad z minulého týdne. To je celkem jedno, každopádně s mobilizací daná fronta nijak nesouvisí.
Pak se tedy lze ptát, jak dalece je pravdivá následující zpráva : Záhy po oznámení částečné mobilizace byly všechny lety do zahraničí během několika minut od oznámení plně rezervovány – zejména do zemí, které ruským občanům umožňují bezvízový vstup, jako je Turecko nebo bývalé sovětské republiky Arménie a Gruzie.
Podle jiné zprávy byly také pozastaveny přímé lety z Moskvy do dalších bývalých sovětských republik, jako je Ázerbájdžán, Kazachstán, Uzbekistán a Kyrgyzstán. Uvádí se také  , že ruské aerolinky dostaly od Kremlu pokyn, aby přestaly prodávat mezinárodní letenky ruským občanům ve věku 18 až 65 let. Takovou možnost cestování dostávají pouze ti, kteří mají licenci od ruského ministerstva obrany.
Tato zpráva o zákazu zahraničních letů pro muže vojenského věku však již zřejmě bude pravdivá, neboť podobné kroky by byly v době mobilizace očekávané. Jde o podobné kroky, k jakým přistoupila po vyhlášení mobilizace také Ukrajina. Věřím, že z Ruska někteří odpůrci mobilizace skutečně prchají, ale zřejmě to nebude tak masové, když propaganda využila falešného videa údajně z finských  hranic.
Ostatně, také z Ukrajiny prchlo mnoho mužů vojenského věku. Někteří byli úspěšní, jiní byli odchyceni na hranicích.
A jsme-li u Ukrajiny, tak právě v oblasti Donbasu mělo včera dojít k útoku ukrajinské armády na autobus. Hlášeno bylo nejprve 6 mrtvých a 6 zraněných, dnes již bylo hlášeno 8 mrtvých…

Unfortunatley as expected the Kiev totalitarian regime supplied with weapons from the "West civilised society" shelled Donetsk during referendum voting… pic.twitter.com/aLQ2IrR789
— AZ (@AZmilitary1) September 22, 2022

Nešlo ovšem o jediný útok na Donbase, kde dnes začíná referendum. Při dalším byla zabita mladá dívka…

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Podívejte se, co se děje v Rusku záhy po částečné mobilizaci a na Ukrajině po vyhlášení referenda (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden