Lidé v Libanonu se bouří proti bankám a provádějí ozbrojené nájezdy
RSS

Lidé v Libanonu se bouří proti bankám a provádějí ozbrojené nájezdy

V rozčilení nad zadržením dvou mužů, kteří se minulý týden podíleli na bankovní loupeži, vtrhl dav v Bejrútu do soudní budovy. (Foto: Twitter)







Lidé v Libanonu se již několik týdnů snaží násilím získat své úspory. Banky v zemi, kterou postihla vážná hospodářská krize, peníze zadržují.





„Čekáme na odpověď. Všechno to zdržuje. Zatím nevíme, co se v případu stalo. Před vynesením rozsudku chtěli mluvit s jeho otcem. Pokud Bůh dá, soudce rozhodne správně, protože my odtud bez krveprolití neodejdeme,“ říká jedna z žen.




V Libanonu ozbrojení klienti přepadávají banky, aby získali své vlastní peníze
Sali Hafiz, a 28-year-old Lebanese robbed a bank to demand her own money to pay for her sister's cancer treatment. The woman has become a heroine on social networks in Lebanon where bank accounts have been blocked for almost three years. COMING TO THE REST OF THE WORLD SOON ! pic.twitter.com/hR9blmysHF — Rich Hoblyn #RZST 〓〓 #T4D (@itsrichhoblyn) September 14, 2022 Muž říká: „Přišli jsme sem podpořit dvě oběti bank. Tento systém ničí životy Libanonců, lidí, kteří spoří, a všech, kteří mají peníze na účtech.“



Jen v pátek došlo v Libanonu ke čtyřem ozbrojeným útokům na banky. V polovině minulého týdne si žena vynutila vydání části svých úspor v hodnotě asi 13 000 eur tím, že zaměstnancům banky vyhrožovala pistolí na hraní.



Libanonské banky jsou již několik let obviňovány z toho, že navzdory hospodářské krizi provádějí bezohledné peněžní transakce.



Zdroj: euronews.com
Článek Lidé v Libanonu se bouří proti bankám a provádějí ozbrojené nájezdy se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden