Z Boeingu 777-200ER společnosti United po startu létaly jiskry
RSS

Z Boeingu 777-200ER společnosti United po startu létaly jiskry

Federální letecký úřad zahájil vyšetřování mechanického problému, v jehož důsledku ve středu večer z mezinárodního letiště Newark Liberty vystřelily ze spodní části letadla společnosti United Airlines jiskry. (Foto: Twitter)







#BREAKING : Sparks and falling debris falls as A United Airlines plane as it takes off #Newark | #NewJersey Sparks and falling debris where reported from United airlines 777 as it took off from Newark Airport The Airlines had to make a emergency landing but landed safely pic.twitter.com/EArnCNtA1v — R A W S A L E R T S (@rawsalerts) September 22, 2022 Let 149 společnosti United Airlines odletěl z Newarku ve středu kolem 23:00 SELČ a směřoval na mezinárodní letiště Sao Paulo-Guarulhos s 256 cestujícími na palubě. Chvíli po startu se na Boeingu 777-200ER objevil „mechanický problém“, uvedla společnost United ve svém prohlášení s tím, že prvotní kontrola údržby ukázala na selhání hydraulického čerpadla.



Fotograf na zemi zachytil na videu jiskry vyletující ze zadní části letadla Boeing 777.



Zde je vidět, jak vypadají některé kovové úlomky, které vypadly z dopravního letadla.







Společnost United uvedla, že let 149 „zůstal ve vzduchu, aby spálil palivo, a poté bezpečně přistál“.







Údaje z Flightaware ukazují, že letadlo letělo stovky kilometrů od pobřeží New Yorku, aby spálilo palivo, a pak se vrátilo do Newarku.



FAA vydal k incidentu toto prohlášení:



„Let 149 společnosti United Airlines, Boeing 777-200, dnes krátce před jednou hodinou ranní místního času bezpečně přistál na mezinárodním letišti Newark Liberty poté, co posádka ohlásila nouzovou situaci. Let odletěl z Newarku a před návratem směřoval do So Paula v Brazílii. FAA bude případ vyšetřovat.“



Fotograf, který incident zachytil na video, řekl televizi ABC7 New York : „Nikdy by mě nenapadlo, že budu svědkem něčeho takového v reálném životě… Byl jsem dost šokován.“



Zdroj: abc7ny.com
Článek Z Boeingu 777-200ER společnosti United po startu létaly jiskry se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden