Obrovská karavana asi 100 tisíc džihádistů postupuje z Turecka na Řecko a dál do zemí EU
RSS

Obrovská karavana asi 100 tisíc džihádistů postupuje z Turecka na Řecko a dál do zemí EU

Nedávno jste si zde mohli přečíst o akci Syřanů (ale nejen jich), žijících v Turecku, kteří se rozhodli vydat dál do Evropy. Skupina Syřanů svolala všechny zájemce přes telegramovou skupinu a nyní se již zřejmě dali dohromady a každým dnem hodlají vzít Řecko útokem. Většina samozřejmě považuje Řecko jen za tranzitní zemi, jejich další cesta by měla směřovat přes Balkán do různých evropských zemí…
Tisíce Syřanů se shromažďují v Turecku v konvoji, který organizátoři nazvali Karavanou světla , v  pokusu o hromadný vstup do Evropské unie.
Od začátku září Syřané připravují plány na cestu prostřednictvím kanálu Telegram, který má nyní více než 85 000 členů.
Organizátoři, kteří jsou považováni za Syřany žijící v Turecku, požádali lidi, aby přinesli spací pytle, stany, záchranné vesty, vodu, konzervy a lékárničky. Skutečný počet lidí v karavaně je nejasný, ale organizátoři říkají, že se očekává asi 100 000 lidí. To je pravděpodobné, protože mnozí členové 85 tisícové skupiny s sebou vezmou známé a rodinu.
V Turecku je více než 3,5 milionu Syřanů, ale nedávno se objevily zprávy o rostoucím napětí mezi Turky a Syřany v některých částech země. Ovšem toto napětí je zde již nějakou dobu a značně jej přiživují i sami Syřané , kteří si dělají z Turků legraci na sociálních sítích. Vše vyvrcholilo tím, když jeden ze Syřanů zavraždil mladého Turka.
Členové karavany se již vydali na určené místo setkání v Edirne, městě v severozápadním Turecku poblíž hranic s Řeckem, což bylo oznámeno na kanálu Telegram den předtím. Jejich plánem je překročit řeckou hranici pěšky a jít dál do zemí Evropské unie.
V prohlášení organizátoři vysvětlili, že karavana byla spuštěna „ohavným rasismem“, kterému byli vystaveni „některými stranami v Turecku“, což podle nich vedlo ke smrti Syřanů.
Organizátoři také poukázali na tlak, aby se vrátili do Sýrie, což by údajně znamenalo, že by byly ohroženy jejich životy. Vše se samozřejmě vyostřuje před volbami, které Turecko čekají příští rok. Erdogan bude zvyšovat tlak na Syřany, aby odešli, protože si bude chtít tímto krokem získat voliče, většině Turků totiž Syřané v zemi vadí.
V Sýrii – na území ovládaném syrskou vládou – hrozí nebezpečí jen islámským radikálům z různých bojůvek, jejichž cílem je zavést v zemi právo šaría. Ti byli onou „umírněnou opozicí“, vyzbrojovanou Západem. Umírněnou opozicí,  která řezala hlavy nemuslimům nebo příznivcům Asada.
Ovšem v EU jim vězení či trest smrti nehrozí, naopak. Budou nadšeně přivítáni a budou mít k dispozici nejen střechu nad hlavou, ale i velmi štědré dávky…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Obrovská karavana asi 100 tisíc džihádistů postupuje z Turecka na Řecko a dál do zemí EU se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden