Aby Bulharsko zvládlo mohutný příliv džihádistů z Turecka, vyhlašuje částečný výjimečný stav
RSS

Aby Bulharsko zvládlo mohutný příliv džihádistů z Turecka, vyhlašuje částečný výjimečný stav

Jak již víte ze včerejška, tak kolem 100 tisíc džihádistů z Turecka hromadně vyrazilo směrem do Evropy. První skupiny dorazily nejen do severních oblastí Řecka, ale také na bulharské hranice. Bulharsko dosud nezažilo podobnou invazi, proto bylo nutné posílit ostrahu hranic a vyhlásit částečný výjimečný stav. I když jsou na hranicích ploty, invazisté se je snaží překročit s pomocí žebříků nebo prolézají dírami, které v plotech vystříhají.
Bulharské ministerstvo vnitra tvrdí, že toto rozhodnutí přijalo, aby snížilo tlak vyvíjený masivním příchodem migrantů do měst Svilengrad a Topolovgrad na bulharsko-turecké hranici. Sofie při řešení problému počítá se spoluprací se sousedními zeměmi.
“Hranice většinou překračují pomocí žebříků, pomocí kterých přelézají plot. Aktivní pomoc se nám dostává i z turecké strany. Po schůzkách, které jsem měl s tureckými a řeckými orgány, jsme se rozhodli lépe spolupracovat, vzájemná pomoc mezi službami různých zemí je mnohem lepší. Dnes je velká část migrantů, kteří chtějí překročit naši hranici, odrazena díky provedeným úpravám a posílení kontrol,“ vysvětlil Ivan Demerdžijev, bulharský ministr vnitra.
Bulharské úřady hlásí velmi zvýšený migrační tlak na jejich 259 km dlouhé hranici s Tureckem.
Kontroly byly výrazně zpřísněny od smrti dvou policistů 25. srpna v Burgasu (východ), které srazil autobus s migranty. Asi 300 vojáků bylo posláno, aby zpevnili plot z ostnatého drátu postavený v letech 2014 až 2017.

 
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Aby Bulharsko zvládlo mohutný příliv džihádistů z Turecka, vyhlašuje částečný výjimečný stav se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden