Itálie: Protest proti fašistickým manýrům Lejnové před budovou EU v Římě (video)
RSS

Itálie: Protest proti fašistickým manýrům Lejnové před budovou EU v Římě (video)

Miliony Italů neskutečně naštvaly výhružky, které padly z úst šéfky EK Ursuly von Lejno, která si dovolila upozornit na to, že mají prostředky na to, jak vládu, která nebude poslouchat Brusel, umravnit a potrestat. Tedy ještě před volbami řekla Italům, že pokud bude jimi zvolená vláda vládnout tak, jak si přejí, tak vláda – a potažmo i lid – dostane „přes prsty“. Šlo samozřejmě o jeden z mnoha totalitních projevů tohoto molocha, který již zřejmě v Itálii téměř žádnou oporu nemá.
Pokud by nebyla Itálie silně zadluženou zemí, k čemuž ji dovedlo i přijetí eura, pak by byla zřejmě i obrovská podpora pro vystoupení z tohoto zcela nedemokratického spolku.
Lidé samozřejmě zareagovali na další diktát z Bruselu sundáváním vlajek EU z různých budov a také demonstrací svolanou Salvinim, která byla namířena zejména proti zkorumpované a na Bilderbergu předem vybrané Lejnové. Salvini k výrokům Lejnové mimo jiné v rozhovoru poznamenal: „Když Němci kdykoli v lidských dějinách vyhrožovali, nikdy se neděly pozitivní věci.“
Protestující  drželi transparenty s nápisem „Vergogna!“ („Hanba!“) a „Ursula out“ („Ursula ven!“).
Protest v Římě:

Salvini přidal k protestům i patřičný komentář, jen je otázka, zda mu  lidé po předchozím působení v destruktivní Draghiho vládě ještě uvěří. Jeho asi 8,5% (z preferenci 33% v roce 2019) hovoří za vše.
V projevu na demonstraci v Římě prohlásil :
„Mocné síly Evropy si chtějí dovolit změnit výsledek italských voleb.“ Dodal, že dva dny před volbami Brusel „používá všechny prostředky“. Zdůraznil, že slova Ursuly von der Leyenové považuje  za „hrozbu a vydírání“. „Italové hlasují, jak chtějí, a jen proto, že nehlasujeme tak, jak bychom podle EU měli, nemohou zastavit vyplácení evropských fondů,“ zdůraznil Salvini. Prohlásil: „Pro nás znamená Evropa něco jiného.“
Poznamenal, že s vítězstvím pravice se mezinárodní politika Říma nezmění, ale v Unii „budeme jednat se vztyčenou hlavou“. „Dost bylo arogance těchto lidí!“ řekl. Matteo Salvini a odpoledne na svých sociálních sítích oznámil, že Liga vede protest na zastoupení Evropské komise v centru Říma. Oznámení okamžitě paralyzovalo v pátek dopravu v centru hlavního města.
Téměř milion lidí poslouchalo jeho slova přímo na internetu, když politik v pátek dokončil maraton své kampaně na všech platformách sociálních médií. Prohlásil: „Pro mě není normální – dokonce je to ostudné a nedemokratické – aby společná prezidentka Evropanů tři dny před svobodnou volbou lidu prohlásila, že pokud Italové budou hlasovat určitým způsobem a nastane obtížná situace, pak bude mít Evropa prostředky k intervenci, jak to udělala s Polskem a Maďarskem.“
Tolik prohlášení Salviniho. Po době působení ve vládě Draghiho je těžké prohlášení o suverénním jednání v Bruselu věřit. Uvidíme, jak se všeho uchopí premiérka – Giorgia Meloni – zda si troufne jít v některých ohledech zcela proti politice EU. Ona sama to slíbila zejména stran politiky LGBTQ, kterou odmítá podporovat a také prohlásila, že uzavře přístavy, případně – pokud by se zase vrátila doba covidová či její obdoba – nebude nikdo ohrožen nesmyslnými nařízeními či povinným očkováním.
Sliby jsou sliby a jen čas ukáže, jak dalece si troufne jít nová italská vláda proti politice EU. Chtělo by to více vzpurných vlád, pak by bylo vše samozřejmě jednodušší, neboť by se mohly proti fašistickým praktikám EU spojit. Takové vlády se však, bohužel, zatím nikde v EU ani nerýsují.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Itálie: Protest proti fašistickým manýrům Lejnové před budovou EU v Římě (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden