Kalifornie: Zákon umožní kompostování zesnulých, které je již praktikováno i jinde v USA
RSS

Kalifornie: Zákon umožní kompostování zesnulých, které je již praktikováno i jinde v USA

V rámci řešení předpovídaných klimatických katastrof se stále častěji objevují úvahy nad tím, jak by bylo možné využít lidské tělo ku prospěchu řešení údajné (ve skutečnosti neexistující) klimatické katastrofy, která je podle klimatických šílenců za dveřmi.
Myšlenky klimatické hysterie jsou stále pronikavější. V Kalifornii zákon umožní kompostování zesnulých. V technickém žargonu se tomu říká „Přirozená redukce lidských pozůstatků“ (NOR). To, co zůstává, je organické hnojivo, které příbuzní mohou aplikovat v zahradě nebo na poli pro růst stromů, rostlin nebo potravin. Ve srovnání s tradičními pohřby nebo kremací je tato technologie naprosto ekologická a šetrná ke  klimatu . Nebylo by překvapující, kdyby se spotřeba lidského masa brzy stala společensky přijatelnou pro záchranu klimatu, jak navrhl švédský vědec v roce 2019.
Zákon o lidském kompostování platí ve Washingtonu od roku 2019, později se přidaly státy Oregon, Colorado a Vermont. Guvernér Kalifornie Gavin Newsom, loajální stoupenec amerického prezidenta Joe Bidena, nyní učinil třetí pokus a podepsal zákon o ekologické likvidaci mrtvých. V praxi se bude využívat od roku 2027 . Vzhledem ke změně klimatu se údajně jedná o ekologický způsob konečné likvidace, který podle související tiskové zprávy nezpůsobuje emise. Každá osoba, která upřednostní NOR před tradičním pohřbem nebo kremací, ušetří ekvivalent jedné tuny uhlíku, který by jinak byl uvolněn, tvrdí zpráva. Kromě toho hřbitovy otravují zemi a spotřebovávají spoustu půdy.
Katolické církevní kruhy v Kalifornii nejsou příliš nadšené. Tato „technika“ redukuje lidské tělo na komoditu, kterou lze zlikvidovat. NOR byl vytvořen pro zvířata, ne pro lidi. Aplikace „organického hnojiva“ zesnulého na určité oblasti je ekvivalentní masovému hrobu.  Kromě toho lidé nevědomky pošlapávají  ostatky zesnulého .
NOR vynalezla Katrina Spade se svou společností „Recompose“ v roce 2020. Nabízí „ služby ke snížení přírodních organických sloučenin „. Již za 7 000 amerických dolarů se tam můžete nechat kompostovat. Lukrativní obchodní model se již osvědčil ve Washingtonu, kde se mrtví lidé v 10 šestihranných válcích stávají eko-hnojivy ve zrychleném procesu. Spadeová se již těší na kalifornský trh. Lidské kompostování je již k dispozici jako pojistné plnění a na splátky .
A takto funguje kompostování: Mrtvola je umístěna do vhodné nádoby z kovu, plastu nebo dřeva, která je naplněna organickými látkami, jako jsou dřevní štěpky, sláma, vojtěška, piliny nebo luční rostliny. Pak začíná proces rozkladu, který lze také pozorovat při kompostování v zahradě. Nádoba je větrána, což je důležité pro mikroby. Teplota generovaná během rozpadu může být řízena a zvyšována. Ve vnitřních zařízeních zůstává mrtvola v nádobě po dobu 1-2 měsíců. U venkovních zařízení to může trvat několik měsíců. Ve speciálním „rotačním“ procesu se rozkládají také kosti. To, co zůstává, je „eko-hnojivo“, které je předáno  rodině k dalšímu použití.
Dřívější požadavek švédského vědce, který v roce 2019 vyzval ke konzumaci lidského masa v boji proti změně klimatu, dobře zapadá do obrazu.  Magnus Soderlund, profesor ekonomie na Stockholmské univerzitě, řekl na gastronomické konferenci, že konzumace lidského masa získaného z mrtvých těl by mohla pomoci zachránit lidstvo, pokud by světová společnost „probudila tuto myšlenku“.
Jeho prohlášení přišlo během panelové diskuse „Dokážete si představit, že jíte lidské maso“. Ve své videoprezentaci, která byla také vysílána na ŠVÉDSKÉ TV4, řekl: „ Protože potravinové zdroje budou v budoucnu vzácné, lidé musí být nuceni jíst věci, které dříve považovali za odpudivé – včetně lidského masa.“ Na otázku, zda by udělal totéž, Soderlund odpověděl, že by váhal, ale že on by to alespoň zkusil .
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Kalifornie: Zákon umožní kompostování zesnulých, které je již praktikováno i jinde v USA se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden