V roce 2007 tvrdili klimatičtí alarmisté, že od roku 2013 bude Arktida v létě bez ledu
RSS

V roce 2007 tvrdili klimatičtí alarmisté, že od roku 2013 bude Arktida v létě bez ledu

Klimatičtí idioti se neustále při svých tragických vizích budoucího armageddonu, údajně způsobeného lidskou činností, oháněli údajně vědeckými výzkumy a různými matematickými modely. V minulosti jste si zde již mohli přečíst o několika takových vizích, které se nesplnily. Dnes vám připomenu další, která údajně vychází z přesných počítačových modelů. Jak byly tyto modely „přesné“ se nyní velmi jasně ukazuje…
Před 15 lety, v roce 2007, američtí vědci varovali, že Arktida bude do roku 2013, alespoň v létě, bez ledu. Ale nic z toho nebylo. Dodnes je ledu stále dost.
V prosinci 2007 zveřejnila známá BBC  článek,  ve kterém američtí vědci na základě „modelových výpočtů“ tvrdili, že arktické polární vody budou v létě 2013 bez ledu. Profesor Wieslaw Maslowski tehdy britskému vysílání dramatickými slovy řekl:
„Naše projekce letního úbytku ledu pro rok 2013 nebere v úvahu poslední dvě minima z let 2005 a 2007,“ řekl BBC výzkumník z Naval Postgraduate School v Monterey v Kalifornii. „Takže vzhledem k této skutečnosti je spravedlivé tvrdit, že naše předpovědi pro rok 2013 mohou být již příliš konzervativní.“
Vědci použili superpočítače a nakrmili je daty z let 1979 až 2004 – za předpokladu, že trend bude pokračovat i v budoucnu.  Ale protože globální klima je složitá záležitost, kde podobné výpočty nefungují (i když je provádějí superpočítače), předpověď klimatických alarmistů se nenaplnila. A to i přesto, že BBC profesora a jeho výzkumnou skupinu nadmíru chválila, protože jsou celosvětově známí modelováním dat.
Jak jste si zde již mohli před časem přečíst , tak arktická ledová pokrývka se opět výrazně zvětšila a z Grónska v tomto směru přichází také dobré zprávy: Po několika poměrně špatných letech se zdá, že arktický led se zotavuje. Arktida bez ledu v roce 2013 nebyla a ani dnes, v roce 2022, k ničemu podobnému nedošlo. Jak to bude vypadat za deset nebo dvacet let? To nikdo neví. A jak ukazuje zpráva BBC z roku 2007, na počítačové modely nelze spoléhat ani v tomto ohledu.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek V roce 2007 tvrdili klimatičtí alarmisté, že od roku 2013 bude Arktida v létě bez ledu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden