Star Trek zobrazil nepokoje z 6. ledna jako předzvěst jaderné války v roce 2053
RSS

Star Trek zobrazil nepokoje z 6. ledna jako předzvěst jaderné války v roce 2053

V seriálu se hlavní hrdina kapitán Christopher Pike přenese na planetu, kde se znepřátelené frakce chystají zahájit planetární občanskou válku. (Foto: Twitter)







Pike se pokouší frakcím, které právě objevily warpovou technologii a chystají se ji použít proti sobě, domluvit tím, že jim ukáže, jak osudné Trumpovo shromáždění 6. ledna ve Washingtonu vedlo o desítky let později ke zničení Země.



The new Trek says the Eugenics War had something to do with Jan 6 but it was supposed to be Khan’s backstory and happen in the 1990s https://t.co/b4EsOv787u — Jack Posobiec (@JackPosobiec) May 9, 2022 „Viděl jsem svou budoucnost. Ukážu vám tu vaši,“ řekne a pokyne k monitoru, na kterém se začnou promítat záběry ze shromáždění Zachraňte Ameriku ve Washingtonu.



„Náš konflikt také začal bojem za svobody. Říkali jsme mu druhá občanská válka. Pak eugenická válka a nakonec jen třetí světová válka.“



Na monitoru se poté objeví záběry jaderného výbuchu, který vyhladil velké město, a Pike řekne: „Tohle byl náš poslední den. Den, kdy Země, kterou jsme znali, přestala existovat. To, co začalo jako výbuch v jednom národě, skončilo vyhubením 600 000 druhů zvířat a rostlin a 30 procent obyvatel Země. Globální sebevražda.“



Producent dlouholetého sci-fi seriálu Henry Alonso Myers použití záběrů z 6. ledna obhajoval slovy: „Podívejte, Star Trek byl vždycky seriál, který se zabýval sociálními otázkami, a my jsme se tomu opravdu nechtěli vyhýbat. Bylo pro nás opravdu důležité, abychom se ujistili, že tento díl, je podstatnou součástí Roddenberryho odkazu.“



A co hůř, Myers přiznal, že vložení záběrů rozhazuje původní kanonickou časovou linii seriálu, protože „Eugenické války“, o nichž se zmiňuje kapitán Pike, se údajně odehrály v 90. letech na základě předchozího Star Treku.



The Post Millennial vysvětluje:



Původně se v chronologii Star Treku Eugenická válka a třetí světová válka odehrávaly na konci 20. století. To bylo v průběhu různých sérií seriálu několikrát přeformulováno a třetí světová válka byla přesunuta do roku 2026. Podle seriálu Star Trek: Enterprise v epizodě In A Mirror Darkly Part 2 válka začala, když skupina ekoteroristů spáchala genocidu, která si vyžádala životy 600 milionů lidí.



Myers říká, že znesvěcení celé kanonické časové osy seriálu není velký problém.



Mezi všemi těmi mnoha [Star Trek] seriály a filmy, které byly o tomto [časovém] období natočeny, je spousta náročných věcí v kanonické časové ose, které se zamíchaly. Mezi DS9 a Next Gen a Voyagerem a Cestou domů. . jsme se velmi snažili dodržet kánon. Někdy je to nemožné. V původním seriálu, víte, se Eugenické války odehrály v devadesátých letech. Všichni jsme devadesátá léta prožili, víme, že k Eugenickým válkám, pokud víme, nedošlo. Alespoň rozhodně ne tak, jak jsou popsány ve Star Treku. Ale nechceme naznačovat, že nebyly skutečné, protože Khan je důležitá postava. Takže hledáte způsoby, jak se tak trochu posunout kupředu.



Producent řekl serveru TVLine, že doufá, že tyto dodatky diváky neodradí.



„Nechceme, aby se nám Trek odcizil, ale zároveň jsou hodnoty Treku dost přímočaré,“ řekl.



„Říkáme, že je to doba plná konfliktů. Měli jsme pocit, že by nemohlo uškodit, kdybychom to tam dali jako připomínku, že cesta konfliktu má své důsledky. Nebylo to žádné kárání nebo zahanbování. Spíš jsme se snažili říct, že je to poselství, které, jak doufáme, bude mít odezvu i pro dnešní dobu.“



Zdroj: thepostmillennial.com
Článek Star Trek zobrazil nepokoje z 6. ledna jako předzvěst jaderné války v roce 2053 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden