Polský prezident kárá vůdce EU za povýšenectví, aroganci a opovržení v postoji k výsledkům italských voleb
RSS

Polský prezident kárá vůdce EU za povýšenectví, aroganci a opovržení v postoji k výsledkům italských voleb

Prezident Andrzej Duda odsoudil reakce mnohých mainstreamových evropských vůdců k vítězství Georgie Meloni v italských všeobecných volbách.
Během víkendových všeobecných voleb v Itálii došlo k jasnému vítězství italské pravice, kdy strana Bratři Itálie Georgie Meloni získala 26 procent hlasů obyvatelstva. Meloni teď bude nejspíš nominována za novou ministerskou předsedkyni Itálie.
Výsledek italských voleb však nevítají vůdci EU jako Ursula von der Leyen a francouzská ministerská předsedkyně Elisabeth Borne. Francouzská premiérka v interview s francouzskou televizí řekla, že novou italskou vládu bude sledovat, zda se dodržují lidská práva a hodnoty jako právo na potrat.
Polský prezident Andrzej Duda tyto reakce komentoval na sociálních médiích.
„Jaká je to předváděčka komplexu nadřazenosti, povýšenectví, arogance a opovržení demokratickým procesem, když někdo řekne o volebním výsledku v jiné zemi učiněném jejím lidem, že ‚zvítězili špatní lidé. Oni si vybrali špatně! Musíme tu zemi a její vládu vzít pod krkem‘,“ napsal v emotivním příspěvku polský prezident.
Jak Remix News hlásil včera, v Polsku mnoho konzervativních politiků a komentátorů stejně jako evropské mainstreamové mediální kanály vidí výsledky italských všeobecných voleb jako těžkou ránu evropskému establishmentu.
September 27, 2022
editor:  GRZEGORZ ADAMCZYK
author:  DORZECZY.PL
via:  DORZECZY.PL

Proč tak nenávidí příští premiérku Itálie Giorgii Meloni?
Zdroj: https://rmx.news/poland/polands-president-slams-eu-leaders-for-haughtiness-arrogance-and-contempt-over-italys-election-results/


Nejčtenější za týden