EU odmítá sdělit komu šlo 750 miliard eur z fondu obnovy
RSS

EU odmítá sdělit komu šlo 750 miliard eur z fondu obnovy

Pamatjete si na téměř úplně začerněné smlouvy EU s farmaceutickými firmami? Tak asi to je ta správná ukázka „transparentnosti“ EU. Spolku, který je založen na korupci a odmítá demokracii pokud není po jejich. Velmi podobně jako smlouvy s vakcinačními korporacemi pak vypadaly i smlouvy tzv. „fondu obnovy,“  který je pravděpodobně opět určen pro pečlivě vybrané korporace a kamarádíčky bruselských papalášů.
Fond EU pro obnovu , který byl formálně zřízen v únoru 2021 a má hodnotu 750 miliard eur, by měl sloužit k tlumení hospodářských a sociálních dopadů tzv. „pandemie“. Očekává se, že platby budou pokračovat do roku 2023.
Kam přesně ty miliardy zatím tekly, by ale evidentně podle EU mělo zůstat v tajnosti: Evropská komise v tomto ohledu poskytuje pouze začerněné dokumenty, kritizuje Gunnar Beck, mluvčí pro hospodářskou politiku AfD v EU parlamentu.
„Naléhal jsem na Evropskou komisi, aby zveřejnila zápisy a prezenční listiny z devíti schůzí organizovaných EU v roce 2021 v rámci fondu obnovy ve výši 750 miliard eur.  Ačkoli nařízení, kterým se zřizuje nástroj pro obnovu a odolnost, jasně stanoví, že Evropský parlament má právo přezkoumat provádění fondu Corona Aid Fund, Evropská komise tuto transparentnost odmítá.
Komise se skrývá za nařízením o ochraně údajů.  Jména konečných příjemců peněz z daní ve výši 750 miliard eur nechce zveřejnit.  Z devíti dotčených jednání Komise zveřejnila základní informace pouze o třech z nich. Neposkytuje seznamy účastníků.
Ze 45 stránek, které mi Evropská komise dala k dispozici, je 25 zcela začerněných.  Šokující je, že Evropská komise neposkytuje prezenční listiny, zápisy ani zprávy ze šesti důležitých jednání. Jedná se o zúčastněné strany a konečné příjemce obrovské částky 750 miliard eur. To je extrémně neprůhledné.
Evropská komise propadá panice, když chce někdo zjistit, kdo přesně má prospěch z ohromných miliardových převodů….“
Zde najdete odkaz na nařízení RRF.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek EU odmítá sdělit komu šlo 750 miliard eur z fondu obnovy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden