Neziskovky …
RSS

Neziskovky …

PAVEL ŘÍHA
Neziskovek jsou 4 druhy:
1) Neziskovky v sociální sféře, které suplují stát, opravdu pracují a jejich činnost je prospěšná. Obtížně shání peníze, jejich zaměstnanci obvykle pracují za hluboce podprůměrné mzdy. Jde o prospěšné organizace, bez kterých by zkolaboval systém sociálních služeb.

2) Neziskovky v oblasti dobrovolných spolků. Například sportovní oddíly mimo velká města. Sehnat peníze na provoz je ještě obtížnější, než u neziskovek sociálně orientovaných. Od státu dostávají naprosté minimum, neboť než k nim centrálně přidělené peníze doputují, většinu si jich přerozdělí profesionální bafuňáři a s nimi spřízněné kluby. Tyto neziskovky v drtivé většině nemají žádné zaměstnance a veškerá činnost probíhá dobrovolně a zdarma. Opět se jedná o velmi prospěšné neziskovky, zajišťující mimoškolní činnost dětí i apolitické vyžití dospělých.
3) Neziskovky libovolného zaměření, jejichž účelem je pouze přesun veřejných i darovaných peněz na účty několika zaměstnanců těchto neziskovek a jejich kamarádů. Výsledkem práce a zdůvodněním vlastní existence je obvykle jednou ročně jakási zpráva o monitoringu čehosi, sestavená z veřejně přístupných dat, stažených z internetu. Tyto neziskovky už jsou z velké části nebezpečné, a to nejenom z faktického rozkrádání veřejných peněz, ale i z důvodu, že fungují na totalitních a společnost ohrožujících „liberálních“ tématech (prosazování různých deviací, islamizace, ilegální migrace atp.) O peníze nemají nouzi, platí jim velké organizace včetně polostátních i státních. 80-90% z příjmů jde na mzdy a další prebendy úzkého okruhu zaměstnanců. Tyto organizace nejsou nic jiného než zlodějina za bílého dne, jejich činnost je již částečně nebezpečná, neb jejich účelově zaměřené výstupy slouží výhradně nově instalované totalitě liberálních fašistů.
4) Politické neziskovky. Zde už jde přímo o zločinné organizace, fungující za hranou zákonů a veškerých pravidel demokratického systému. Smyslem jejich existence je (opět včetně lukrativních příjmů) šíření „liberální“ propagandy jediné správné pravdy, dehonestace a společenská likvidace lidí s jiným, než „liberálním“ pohledem na svět, sledování a udávání občanů s jiným názorem, sestavování seznamů nepřátel režimu, tvrdý nátlak na média, společenské organizace, školy i politicky exponované osoby, aby držely „liberálně demokratickou“ linii, ovlivňování voleb, politická (protizákonná) činnost na školách spojená s tvrdým vymýváním hlav dětí od nejútlejšího věku, zasahování i přímý podíl na tvorbě metodiky ve školství i ozbrojených složkách státu (opět s jedině správným zaměřením), šíření ideologií a provádění sociálního inženýrství se zaměřením na likvidaci tradičních hodnot, rodiny a národního povědomí a další činnosti, velmi podobné časům vlády jedné strany a jediné povolené ideologie, jejímž cílem byla konečná likvidace veškeré opozice a názorové plurality. Tyto liberálními stranami podporované organizace by měly být okamžitě rozpuštěny a mělo by být zahájeno vyšetřování jejich zločinné činnosti.
Pavel Riha
The post Neziskovky … first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden