Krach se prostě nezastaví, ale dnes se něco změnilo
RSS

Krach se prostě nezastaví, ale dnes se něco změnilo

Po včerejším euforickém, BOE inspirovaném, krátkým stlačením roztaveném trhu měl být dnešek pokračováním rallye díky jednomu z nejprodávanějších trhů v historii. (Foto: Youtube)











To se tak úplně nepovedlo a akcie otevřely do absolutní rutiny, přičemž ukazatel NYSE TICK se po jednom z největších záporných tiků roku 2022 dostal do kladných hodnot až téměř po hodině obchodování.







Výsledkem bylo, že ti, kteří očekávali, že včerejší „dočasný obrat“ BOE v QE bude stačit k tomu, aby akcie posunul výše alespoň na několik dalších dní – zde dokonce i někteří z největších pesimistů očekávali, že tato medvědí rally potrvá alespoň 2-3 dny – byli okamžitě zklamáni, protože akcie se celý den propadaly a klesly téměř na nová minima roku 2022…







…. v rozsáhlém a velkoobjemovém výprodeji, který táhl dolů všechny sektory.







Výprodej, který pro všechny případy stlačil akcie na minima 2022 (a nejníže od listopadu 2020), znamenal, že spoo nyní klesají 7 z posledních 8 dní, přičemž dnešní pokles více než vymazal všechny včerejší zisky.







Ale na rozdíl od nedávných výprodejů, které byly většinou katalyzovány prudkým růstem výnosů nebo prudkým růstem dolaru, jsme dnes neviděli ani jedno, protože jak výnosy 10Y TSY (stejně jako 30Y gilty se nikam neposunuly)…







… a dolarový index podle agentury Bloomberg se celý den propadal, což by jinak pro riziková aktiva znamenalo velkou úlevu.







Jeden z možných důvodů pokračujícího oslabování USD: po mírném pokusu o odraz se šance na listopadové zvýšení Fedu opět propadly a po ocenění téměř 90% šancí na 75 bps v listopadu se šance vrátily na pouhých 63 % a klesají.







Ale zatímco ropa se skutečně těšila z propadu dolaru a vyhnula se ještě většímu propadu díky zprávě agentury Reuters, že OPEC+ příští týden sníží produkci o 500 tisíc až 1 miliardu barelů denně…







… to samé se zřejmě nedá říci o amerických akciích, protože místo na makro se dnes obchodníci zaměřili na mikro, přičemž Apple se propadl již druhý den v řadě a šlo o jeden z jeho největších propadů za poslední rok…







… tentokrát po vzácném snížení ratingu od BofA.







Pokračující imploze AAPL a dalších technologických jmen posunula technologický index Goldman, který je nejvíce zkrácený, na úroveň z března 2020 a chystá se tuto konkrétní podporu vyjmout, čímž se index vrátí na úroveň z prosince 2018.







Apokalyptickému sentimentu investorů navíc rozhodně nepomohl ani absolutní rozpad prodejce ojetých automobilů Karmax, který dnes po katastrofálních výsledcích a hrozivém hodnocení odvětví ztratil čtvrtinu tržní kapitalizace.







Každopádně ať už dnešní výprodej vyvolalo cokoli – a jak vysvětlil Goldman, výprodejů bude ještě mnohem více – jedno je jisté: akcie se mohou propadat o 10 % každý den donekonečna a díky Zenonovu paradoxu stále nenarazí na dno.







Bonusový graf: Jak dlouho bude trvat, než se z Credit Suisse stane dlužník v držení Suisse?







Zdroj: zerohedge.com
Článek Krach se prostě nezastaví, ale dnes se něco změnilo se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden