V Číně roste vzpoura proti tvrdé covidové politice zavedené v některých částech země (videa)
RSS

V Číně roste vzpoura proti tvrdé covidové politice zavedené v některých částech země (videa)

Asiaté jsou známi tím, že vydrží skutečně hodně než se začnou bouřit. Snad i proto se tak dlouho dokázala většina podřizovat nesmyslným restrikcím, které zasáhly některé části Číny.
I přes jasné rozdělení nyní multipolárního světa je jasné, že v případě některých restriktivních politik se nebude příliš rozlišovat mezi Západem a Východem. Snad jen s tím rozdílem, že zatímco Čína bude pokračovat s covidovými lockdowny, Západ začne zavádět lockdowny klimatické.
Je zřejmé, že lidé v Číně už mají plné zuby karanténních opatření a politiky nulového Covidu komunistického vedení, která nejen masivně poškozuje ekonomiku, ale také opakovaně ohrožuje nespočet lidských životů. Podle zpráv přibývá protestů – v poslední době například ve městě Shenzhen.
Poté, co úřady znovu zavedly komplexní lockdown v Shawei v Shenzhenu, tamní lidé proti tomuto donucovacímu opatření protestovali. Důvodem lockdownu bylo několik pozitivních testů na Covid v oblasti.

Protests have erupted in Shenzen, China against lockdowns issued by the Chinese communist party. The protests took place in the Shawei neighborhood in Shenzhen. 14 neighborhoods in Shenzhen have been put under lockdown. Source: https://t.co/CmNUIu33sh pic.twitter.com/uVUgF5Tqlr
— Wittgenstein (@backtolife_2023) September 28, 2022

Jak ukazují obrázky a videa sdílená na sociálních sítích, státní orgány se snaží dostat demonstranty pod kontrolu.
I když se proti rigidním opatřením ještě nebouří desítky či dokonce stovky tisíc lidí, tyto obrázky ukazují, že nespokojenost s tím, jak vláda s respiračním virem zachází, masivně narůstá. Číňané přirozeně nejsou známí svou ochotou protestovat, ale komunistická strana jednoduše zachází se svou misantropickou politikou příliš daleko. Zatímco většina světa se již dávno vrátila do normálu, čínská vláda i nadále lpí na covidovém šílenství.

We rarely see protests like this in China. But as 1.4 billion people continue to live in a dystopian COVID-19 alternate reality of surveillance, lockdowns, mandatory testing, these Shenzhen residents have clearly had enough. The rest of the world is moving on. Not China. @IsaCNN pic.twitter.com/hWazubVktN
— Will Ripley (@willripleyCNN) September 27, 2022

Vzhledem k tvrdé cenzuře v Číně uniklo jen málo záběrů. Ty však pro představu o tom, jak to nyní v oblastech zasažených již dlouhé měsíce lockdownem vypadá, postačí. 

Shenzhen, China – people resist pic.twitter.com/MeF2206oVi
— ???????????????? ???????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????? (@72powpow) September 28, 2022

Lidé v Číně musí absolvovat pravidelný test na Covid, aby jejich očkovací průkaz na Covid zůstal „zelený“ a nepřišli o práci. Níže se můžete podívat na záznam covidového testovacího procesu:

Shenzhen. Another day.
After work , thousands people lining up at a test site to take their daily routine COVID test , to prove they are COVID negative to keep their QR code vaccine passport valid to keep their jobs. https://t.co/KEMOogksWK pic.twitter.com/pJtcwlXdlf
— Songpinganq (@songpinganq) September 29, 2022

Sílící protesty ukazují, že lidé jsou stále méně náchylní podléhat rigidnímu režimu. Pravda, masové protesty jsou ještě daleko, ale lidé již začínají ztrácet trpělivost. Čím déle bude tento výjimečný stav trvat, tím více bude lid naštvaný…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek V Číně roste vzpoura proti tvrdé covidové politice zavedené v některých částech země (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden