Itálie: Muž dostal dvouletý nepodmíněný trest za urážku LGBTQI na sociálních sítích
RSS

Itálie: Muž dostal dvouletý nepodmíněný trest za urážku LGBTQI na sociálních sítích

Po celé Evropě přibývají případy stále tvrdších trestů za pouhé psaní názorů na internetu. U nás zatím došlo zpravidla jen na podmínky  a pokuty, ale v jednom případě byl u prvoinstančního soudu udělen trest nepodmíněný – a to dokonce 6 let za „schvalování útoku na mešity na NZ“. U nás začala honba na islamofoby za nechvalně známého ministra Al Hamajdy a nastoupili jsme tak stejnou cestu jako některé další „pokrokové“ země.
Ovšem trestná dnes není jen „islamofobie“. Jsou zde i další chráněné skupiny, v jejichž případě můžete dostat za ostřejší komentář na sociálních sítích podmíněný trest či pokutu. V Itálii, jak se nyní ukázalo, se můžete dokonce dostat až do vězení. Než si o konkrétním případu napíšeme, tak zde je třeba upozornit na jeden zásadní fakt: Justice je plošně – po celé EU – doslova zaplevelena ideologicky patřičně vyprofilovanými soudci či státními zástupci.
Pak dochází k podobně bizarním rozsudkům. Jako příklad bych uvedla Německo, kde byl například nedávno osvobozen Somálec, který při útoku ubodal k smrti 3 ženy a 9 lidí pobodal. Je údajně psychicky nemocný. Na druhou stranu byl nedávno odsouzen na 7 měsíců do vězení kritik islámu za islamofobii. Nyní má nastoupit do vězení, kde jsou většinou muslimové. Má tak velkou šanci, že oněch 7 měsíců ani nepřežije.
Ale vraťme se do Itálie, kde je po dlouhých letech levicových vlád podobně „uvědomělá“ justice. A to natolik uvědomělá, že před pár lety bez jakéhokoli soudu osvobodila nechvalně známou pašeračku Carolu Racketeovou, která byla obviněna z toho, že lodí záměrně ohrozila čluny italské pobřežní stráže. Chybělo málo a došlo k hrozné tragédii. Racketeová však nestrávila ve vězení ani 24 hodin, sluníčková soudkyně vydala záhy po jejím zadržení příkaz k propuštění.
Nyní zde máme další případ z Itálie, který soud vyhodnotil jako natolik závažný, že „pachatel“, který jen něco napsal na sociální sítě, si pobude ve vězení dlouhé dva roky…
Fabio Tuiach, bývalý přístavní dělník, bývalý boxer a bývalý městský radní Forza Nuova a Lega, byl včera odsouzen ke dvěma letům odnětí svobody bez možnosti podmíněného trestu soudcem pro přípravná jednání v Terstu za velmi urážlivý příspěvek zveřejněný na ruské sociální síti VKontakte loni v únoru. V příspěvku zaútočil na LGBT aktivistu Antonia Parisiho  z Terstu.
Státní zástupce požadoval 10 měsíců, takže trest byl více než dvojnásobný.
Tuiach byl v roce 2021 obžalován z pomluvy, přičemž přitěžující okolnost byla, že trestný čin spáchal s cílem diskriminace, etnické, národnostní, rasové nebo náboženské nenávisti. Parisi, který se připojil k právničce Marii Genovese jako civilní straně, podal žalobu. Zdůraznili, že tento příspěvek byl podněcováním k nenávisti na základě sexuální orientace.
„Výjimečný trest“,  komentoval verdikt předseda soudu Arcigay Trieste Andrea Tamaro, „který trestá politika přivedeného do městské rady Legou. Politika, který urazil nejen Parisiho, ale při několika příležitostech i celou LGBTQI komunitu.“
Příspěvek místního politika Fabia Tuiacha, za který dostal 2 roky nepodmíněně:
„Exponent LGBT byl zbit – k případu homofobie došlo v Terstu. Jsme ve volební kampani a stává se to pokaždé, ale možná se pohádal se svým přítelem kvůli vazelíně. Velká solidarita ze strany všech politických sil, ale pamatujme, že ve více než třetině zemí světa neexistuje problém s homofobií, protože pro gaye existuje vězení nebo trest smrti.  V Rusku je jako na celém východě zákon proti gayům a z toho důvodu tam nevítají gaye prchající z homofobních zemí.“
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Itálie: Muž dostal dvouletý nepodmíněný trest za urážku LGBTQI na sociálních sítích se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden