Kritika vlastní vlády a Západu jako automatické adorování Ruska?
RSS

Kritika vlastní vlády a Západu jako automatické adorování Ruska?

Další příspěvek k tématu o „ruských švábech“ pochází z pera nezávislé australské novinářky Caitlin Johnstone. Míra rozdělení společnosti je děsivá na území celého tzv. kolektivního Západu.

„Někdo, kdo věří, že USA nebo jejich spojenci sabotovali ropovody Nord Stream, vám může přesně říct, co by z toho mohli získat a jak málo by je to stálo. Někdo, kdo věří, že to bylo Rusko, musí provádět podivné mentální piruety o tom, že Moskva posílá do světa nějakou zprávu a Putin je šílený, nebo se zabývá absurdní představou, že Rusko může zabránit Evropě v získávání ruského zemního plynu jedině zničením vlastních plynovodů. To hodně vypovídá o tom, čí argumenty jsou silnější.
Západ obviňuje Rusko, že má špatného prezidenta, dále z protizápadního rasismu, z toho, že zavinilo vnitrozápadní politické rozpory, z inflace, z téměř každé špatné věci, za kterou jsou západní mocenské struktury zodpovědné, ale obviňovat Rusko z útoků na ruské plynovody pravděpodobně překoná tohle všechno (it is going to take the cake).
Wolfowitzova doktrína, sepsaná po pádu SSSR, popisuje americkou politiku zajištění toho, aby se nerozvinula žádná jiná mocnost, která by mohla zpochybnit americkou nadvládu. Je důležité pochopit, že se to netýká jen zemí jako jsou Rusko a Čína, ale také EU.
Být americkým liberálem znamená nosit tričko „Punch Nazis“ a zároveň oslavovat Bidena, když vyzbrojuje nacistické polovojenské jednotky na Ukrajině.
Obě strany ukrajinské proxy války vyhrožují použitím jaderných zbraní. Jak Rusko, tak NATO stoprocentně chápou, že jaderné zbraně mohou použít obě strany a jejich použití je pořád na stole. Vzájemná jaderná hrozba existuje stále, bez ohledu na to, jaké echo o nich kterákoli strana vydává. Je zvláštní, kolik lidi to nechápe.
Tento konflikt se nestává nebezpečným kvůli tomu, co nějaký ruský úředník v daný den náhodou řekl. Byl by stejně nebezpečný, i kdyby nikdo nemluvil o nukleárních zbraních. Hrozba existuje bez ohledu na to, co kdo říká. A eskaluje rychlým tempem.
Pokud vám někdo, kdo kritizuje balancování na hraně nukleární vláky, připadá jako zbožňovatel Putina nebo hlásná trouba ruské propagandy, je to proto, že vám západní propaganda tak vymyla mozek, že to nejnormálnější, co si lze představit, vypadá ve vašich očích divně a zlověstně. Kritizovat svou vládu je normální. Kritizovat program bezpříkladného existenčního ohrožení je normální.
Kritizovat nejmocnější vládu na světě je normální. Pouze díky obrovskému množství propagandy jsou tyto extrémně normální věci přinuceny vypadat abnormálně.
Online diskurs se hemží lidmi, kteří opravdu, opravdu upřímně věří, že pokud někdo plně nepodporuje zahraniční politiku jejich vlády vůči Rusku a nevěří 100 procentům toho, co o tom jejich vláda říká, znamená to, že miluje Vladimira Putina a podporuje všechno, co dělá. Buď věříte, že Putin napadl Ukrajinu pouze proto, že je zlý a nenávidí svobodu, a podporujete kroky vaší vlády proti Rusku bez ohledu na to, kolik to stojí nebo jaké riziko pro vás to obsahuje, nebo milujete Kreml a myslíte si, že Putin je svatý.
To jsou jediné dvě možnosti.
Pokud můžete někoho přesvědčit propagandou, aby věřil, že jeho vláda je čistá a ctnostná, bude nutně považovat jakoukoli opozici vůči této vládě za špatnou a zlomyslnou. Proto každý, kdo zpochybňuje oficiální narativy o Rusku, může být jen zlým stalinistou, který nenávidí demokracii.
Někdo, kdo vám říká, že milujete Putina a věříte, že je dokonalý, vám ve skutečnosti říká, že miluje svou vlastní vládu a myslí si, že je dokonalá. Svou vládu považují za čistou a morální a hodnu slepé poslušnosti, takže každý jiný postoj svědčí o hanebnosti.“
 

Ivan David
The post Kritika vlastní vlády a Západu jako automatické adorování Ruska? first appeared on .


Nejčtenější za týden