Skotská vláda nařídila prověřit prudký nárůst úmrtí novorozenců
RSS

Skotská vláda nařídila prověřit prudký nárůst úmrtí novorozenců

Údaje ukázaly, že úmrtnost dětí mladších jednoho roku je nejvyšší za posledních 10 let. Bude provedeno šetření počtu úmrtí novorozenců ve Skotsku.







Skotská vláda nařídila přezkoumání počtu úmrtí novorozenců po dvou prudkých nárůstech v průběhu šesti měsíců. Oba nárůsty byly větší, než by se normálně očekávalo.



V březnu zemřelo nejméně 18 dětí mladších čtyř týdnů. Stalo se tak poté, co v září loňského roku zemřelo nejméně 21 dětí.




Kanadská herečka po očkování má obrnu obličeje, ale prý by si ji dala klidně znovu
Přezkum provede organizace Healthcare Improvement Scotland.



Očekává se, že bude trvat šest až devět měsíců a bude se týkat všech nahlášených úmrtí dětí v období od dubna 2021 do března 2022. Průměrná úmrtnost novorozenců je něco málo přes dva případy na 1 000 narozených dětí.



V září 2021 zemřelo nejméně 21 dětí mladších čtyř týdnů, což představuje míru 4,9 na 1 000 porodů. A v březnu jich zemřelo nejméně 18, což odpovídá 4,6 na 1 000 porodů.




Přežila znásilnění od 200 pedofilů, nyní promluvila o síti elitních politiků
Ministryně zdravotnictví Marie Toddová uvedla: „Každé úmrtí je pro rodiny tragédií, a proto jsem se na začátku roku zavázala k tomuto přezkumu, abychom zjistili, zda existuje nějaký důvod tohoto nárůstu.



„Uvědomuji si, jak těžké je toto období pro všechny, kterých se to týká, a ráda bych je povzbudila, aby využili podpory, pokud tak chtějí učinit.“



Dodala, že informace o organizacích a pomoci jsou k dispozici na webových stránkách National Bereavement Care Pathways Scotland a skotské vlády.




Studie tvrdí, že prý kvůli globálnímu oteplování je více dětí tlustých a nezdravých
Paní Toddová uvedla, že vše, co bude zjištěno, se promítne do doporučení a opatření ke zlepšení kvality péče o matku a dítě.



Předběžné šetření ukázalo, že zářijový nárůst nesouvisel s programem Covid.



Vysoké hodnoty byly zjištěny poprvé od zahájení této formy monitorování v červenci 2017.




Po 38 tisíci žalobách: Johnson & Johnson stahuje z trhu dětský pudr
Mezitím v červnu vyšlo najevo, že v roce 2021 připadalo na každých tisíc živě narozených dětí 3,9 úmrtí – oproti 3,1 v předchozím roce.



Údaje ukázaly, že úmrtnost dětí mladších jednoho roku je ve Skotsku nejvyšší za posledních 10 let.



Zdroj: bbc.com
Článek Skotská vláda nařídila prověřit prudký nárůst úmrtí novorozenců se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden