Skotská vláda nařídila vyšetřování nadměrné úmrtnosti novorozenců
RSS

Skotská vláda nařídila vyšetřování nadměrné úmrtnosti novorozenců

Myslím, že na úvod netřeba připomínat, že jak v celoevropském průměru, tak zejména ve zdaleka nejproočkovanějších zemích, se nyní zaznamenává celková vysoká úmrtnost. Zde se vymyká zejména vyšší úmrtnost mladých lidí – a týká se to samozřejmě i těch nejmenších.
Všichni si pamatujeme na nechutnou propagandu, která doporučovala experimentální látky i pro těhotné ženy. A to v situaci, kdy byly genové injekce schváleny jen podmínečně, přičemž těhotným ženám se zpravidla nedoporučují ani prověřené léky na nachlazení či třeba kapky do nosu. A najednou jim doporučovali experiment…
Nelze samozřejmě předjímat, nicméně spekulovat mohu. A vzhledem k tomu, že Skotsko je známo jako jedna z nejproočkovanějších oblastí, troufám si spekulovat o tom, že by to s nadměrnou úmrtností kojenců mohlo souviset…
Skotská vláda oznámila vyšetřování důvodu, proč byla úmrtí novorozenců vyšší, než se očekávalo, Tento poznatek byl zaznamenán od září 2021 do března 2022, jak zveřejnil Public Health Scotland.
Healthcare Improvement Scotland byla pověřena skotskou vládou, aby prozkoumala vysoký výskyt novorozenecké úmrtnosti v zemi.
„Přezkum se bude týkat všech hlášených úmrtí ve Skotsku mezi 1. dubnem 2021 a 31. březnem 2022, aby se zjistilo, zda existuje něco, co mohlo přispět k nárůstu. Vše, co bude identifikováno, bude podkladem pro doporučení a opatření ke zlepšení kvality péče o matky a děti,“ uvádí se v tiskové zprávě .
„Jakmile bude vytvořen kontrolní tým, očekává se, že dokončení práce nebude trvat déle než šest až devět měsíců,“ dodala zpráva.
Úmrtí mezi kojenci mladšími čtyř týdnů se zvýšila na nejméně 18 v březnu 2021 (4,6 na 1 000 porodů) a až na 21 v září 2021 (4,9 na 1 000 porodů), podle Scottish Daily Express .
„Každé úmrtí je tragédií pro zúčastněné rodiny, proto jsem se počátkem tohoto roku zavázala k tomuto přezkumu, abych zjistila, zda existuje důvod pro zvýšení,“ uvedla ministryně zdravotnictví paní Toddová.
„Oceňuji, jak obtížná je tato doba pro každého, kdo je postižen, a chtěla bych je povzbudit, aby získali přístup k podpoře, pokud si to přejí. Informace o organizacích a pomoci jsou k dispozici na National Bereavement Care Pathways Scotland, stejně jako na webových stránkách skotské vlády, “ dodala ministryně.
Dr. Sarah Stocková, odbornice na mateřskou a fetální medicínu na univerzitě v Edinburghu, řekla začátkem tohoto roku národním novinám: „Myslím, že čísla jsou opravdu znepokojující a nemyslím si, že ještě známe důvody proč. Co víme, je to, že to není neonatální Covid – míra infekce Covid-19 u dětí je velmi nízká a úmrtí na Covid jsou naštěstí velmi, velmi vzácná, takže to není Covid, co zabíjí děti.“
Tolik zprávy ze Skotska. Co myslíte, jaký bude závěr vyšetřování? Dovoluji si tipovat, že závěrem zkoumání bude „příčina neznámá.“ A mezitím ministerstvo opět doporučí všem těhotným matkám, aby se hlavně nezapomněly očkovat proti covidu….
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Skotská vláda nařídila vyšetřování nadměrné úmrtnosti novorozenců se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden