Jsou horší věci než Ukrajina
RSS

Jsou horší věci než Ukrajina

JINDŘICH KULHAVÝ
Svět se velmi rychle mění a situace na Ukrajině je ideálním kouřem, ve kterém se skrývá prostor pro urychlení procesů vedoucích k naprosté degradaci svobody a demokracie. Je třeba si uvědomit jistou směšnost hysterie kolem postupu Rusů, to v souvislosti s tím, jak oblíbenou výletní destinací se Ukrajina stala. Kdo se na ní neukázal, jako by nežil. Jestliže Petr Fiala či ministr zahraničí a Pirát Lipavský byli navlečeni do neprůstřelné vesty a blembáku (přilba), nyní už se tam jezdí v případě pánů v obleku a dámy zůstávají v lodičkách. Vrcholem šaškárny se stala návštěva kanadského premiéra Trudeau, který se místo snahy vrátit demokracii a svobodu do země jím ovládané zúčastnil udělení vyznamenání Zelenským psovi vyhledávajícímu miny. Přitom stačilo požádat velitele Azovského praporu o plánek, na kterém by byly jeho podřízenými rozmístěné nálože označeny.
Dovolenková destinace Kyjev a okolí je asi velmi bezpečným místem a jaksi se to rozchází s realitou prezentovanou ukrajinskou propagandou. Jen tak se nabízí myšlenka, co by se dělo, kdyby Rusové skutečně ostřelovali Kyjev či jiná místa, na kterých se objevují výletníci ze Západu, a čistě náhodou by se tam manželka amerického prezidenta či kanadský premiér připletli na místo dopadu rakety. U Bona z U2 by to asi nic moc neznamenalo, ostatně tento více aktivista než hudebník se v poslední době angažuje v tolika průšvizích, že by tato nešťastná událost měla i svá pozitiva. Ovšem v případu elitních politiků či představitelů Západu by zpětná reakce byla jistě zajímavá. Přitom na území, o kterém média tvrdí, že na nich probíhají tvrdé boje, je jedinou pozoruhodnou akcí odchod místních obyvatel do zemí Evropské unie a jejich stání v tamních frontách před pracovními úřady a místy, kde se žádá o peníze získané například od našich daňových poplatníků.
Vladimír Putin přednesl na vojenské přehlídce v Moskvě proslov, kterým zklamal agresivní přivolavatele války. On žádnou nikomu nevyhlásil, poděkoval za pomoc při porážce nacistů za 2.světové války všem zúčastněným vojákům včetně Američanů, Britů a Francouzů, poklonil se vlastní armádě za účast na speciální vojenské operaci na Ukrajině. Všeobecně byl projev mírný a nijak útočný, což média a politici prezentují jako projev slabosti. Je evidentní, co by si eurounijní vládci a Washington přáli, a zklamání, které lze vnímat z informací o vojenské přehlídce, napovídá o úvahách směřujících k vyprovokování mnohem většího konfliktu. Jenže k tomu se Rusko nemá, a tak má Zelenskyj za úkol prodlužovat ten dosavadní a způsobovat co největší škody. Navíc propaganda jede na plné obrátky a o místě, kde nám tvrdí, že ruská raketa srovnala se zemí školu, se vzápětí dozvíme, že v budově ještě před tím Ukrajinci zbudovali kasárny. Také se, samozřejmě mimo naše média, donesou informace, že v dosud civilních místech, kde se ubytovávají příslušníci ukrajinských oddílů, jsou majitelé či uživatelé nemovitostí nahnáni do sklepů a používáni opět jako lidské štíty. S tím jsme se setkali už i v Mariapolu.
Řítí se na nás mnohem horší věci. Podzim se blíží a s ním další vlna covidu, která bude zneužita k nové povinnosti nechat se očkovat. To nikoliv kvůli ochraně před nemocí, ale důvodem je záměr dostat všechny lidi pod QR kódy, které jsou předzvěstí dalších tahů. Tím je likvidace hotovosti, přechod na virtuální měny, morální kredity a totální ztrátu soukromí vedoucí k plné kontrole obyvatelstva. Ta povede k poslušnosti. V Belgii už se vyměňují bankomaty schopné vydat hotovost jen po přijmutí osobního QR kódu. A jak víme tyto kódy jsou spojené právě s očkováním. Velmi záhy žádné bankomaty třeba nebudou, vše bude převedeno do digitální formy a v podstatě to bude stejné, jako byste byli GPS modulem. Čína již na systém morálních kreditů a vlastní kryptoměny přechází, v italské Bologni je spuštěn pilotní evropský projekt a u nás se na to třesou dlouhodobě Piráti, o jejichž vzniku a zadaných úkolech už déle rozumně uvažující lidé nepochybují. Fialův přístup k této skupince původně hackerů naznačuje, že je s tím srozuměn.
Devastace našeho životního prostoru je zjevná . Inflace a zdražování musí zákonitě vést časem k protestům a pouličnímu násilí. Nelze předpokládat, že by hladoví a zmrzlí lidé byli donekonečna zticha, což neplatí jen pro naši zemi. Přesto je Macron ve Francii znovu prezidentem (opět byly zaznamenány podvody při sčítání hlasů, tentokrát byly do obálek voličům vkládány nepatrně nastřižením poškozené hlasovací lístky se jménem LePenové a sčítací komise byly náležitě instruovány). Také volby v Německu by díky voličům pravděpodobně moc změnu nepřinesly, i u nás je stále dost lidí stojících za Pětikoalicí, byť jich není tolik, jako v době jejího pseudovítězství. Je s podivem, kolik lidí ještě věří naprostým lžím a mediálním slátaninám. Je velmi únavné psát texty, které mají čtenářům otevřít oči, navíc se najdou tací, kteří jsou schopni ve své zaslepenosti kopat kolem sebe a přesvědčovat o věcech, jejichž podstata je evidentně jiná, než je oficiálně prezentována veřejnosti. Jsme na počátku epochálních a velmi bolestivých změn, které nás rozhodně neposunou dopředu. Čeká nás očistec. A dokud se lidé nespojí, bude muset bojovat každý z nás sám za sebe. O to složitější nás čeká období.
Jindřich Kulhavý
The post Jsou horší věci než Ukrajina first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden