EU opět přišla s propagandou islámu pod heslem „Svoboda je v hidžábu“
RSS

EU opět přišla s propagandou islámu pod heslem „Svoboda je v hidžábu“

Propagovat islám je asi totéž jako propagovat nacismus. A Brusel se podobné propagandy velmi rád chytí. Zdá se, že EU dlouhodobě imponují různé totalitní praktiky, což ostatně prokazuje mnoha svými rozhodnutími.
Islámské zahalování vyjadřuje jasnou podřízenost žen, které jsou majetkem nejprve otce, případně jiného mužského příbuzného (bratra, strýce) a později manžela. Tím posledním, co toto zahalování vyjadřuje, je svoboda.
Islám je navíc ideologie, nesprávně interpretovaná jako náboženství, jejímž cílem je islamizovat zbytek světa. Islám pak považuje všechny nemuslimy za podřadné, ale podřadné jsou podle islámu i nezahalené ženy.
Kampaň Evropské unie oslavující „svobodu v hidžábu“, zveřejněná před několika dny, je kontroverzní.  Obsahuje portréty několika mladých zahalených žen.
Nedávno zahájila Rada Evropy prostřednictvím svého programu pro začleňování a boj proti diskriminaci propagační kampaň oslavující rozmanitost a „svobodu v hidžábu“. Tuto kampaň odsoudilo několik politiků ve Francii, což vedlo k tomu, že někteří žádali o odstranění plakátů. Tyto propagační plakáty představují portréty několika mladých zahalených žen s poselstvím v angličtině, které znamená: „Krása je v rozmanitosti jako svoboda v hidžábu“ (viz např. obrázky níže a v titulku).
Kampaň spolufinancovaná Evropskou unií (tedy z kapes daňových poplatníků EU) prošla zpočátku relativně bez povšimnutí a nakonec vyvolala hněv uživatelů internetu a mnoha politických osobností, jako je Nadine Morano, která oslovila Ursulu von der Leyenovou: „Paní předsedkyně Evropské komise, žádám vás, abyste okamžitě ukončila tento skandál s využíváním evropských fondů na skandální islamistickou propagandu. Tato kampaň je urážkou íránských žen, které umírají za svou svobodu,“ napsala ve středu 28. září na Twitteru.

Úřadující předseda Národního shromáždění Jordan Bardella také na sociálních sítích reagoval odsouzením postoje Evropské unie, která „učinila nový krok v podřízenosti tím, že propaguje islámské zahalování i hidžáb, který nosí malá holčička“. „Buďme si všichni dobře vědomi, že tento relativismus a tato zbabělost připravují půdu pro vítězství tmářství na našem kontinentu,“ dodal.  Tato kampaň zejména ukazuje, že náboženská svoboda by neměla být zaměňována s propagací atributů náboženství.

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek EU opět přišla s propagandou islámu pod heslem „Svoboda je v hidžábu“ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden