Americká policie zabavila hlasovací zařízení během vyšetřování možného porušení volebních pravidel
RSS

Americká policie zabavila hlasovací zařízení během vyšetřování možného porušení volebních pravidel

Policisté v Michiganu zabavili hlasovací zařízení v souvislosti s rozšířením vyšetřování, které stát označuje za možný neoprávněný přístup k volebnímu zařízení. (Foto: Flickr)







Michiganská státní policie a úředníci z úřadu michiganské generální prokurátorky Dany Nesselové zabavili 29. dubna hlasovací tabulátor v obci Irving Township, uvedl v e-mailu pro The Epoch Times dozorce obce Jamie Knight.



Podle ní bylo zabavení provedeno na základě příkazu k prohlídce.




Guvernér vytvoří policejní jednotku, která bude stíhat volební zločiny na Floridě
„Město hodlá plně spolupracovat s orgány činnými v trestním řízení a právní zástupci města jsou v této záležitosti v kontaktu s michiganskou státní policií. Město nemá v tuto chvíli žádné další komentáře,“ dodal Knight.



Vyšetřování bylo zahájeno na začátku tohoto roku na žádost michiganské státní tajemnice Jocelyn Bensonové, která uvedla, že její úřad obdržel zprávy o tom, že nejmenované třetí straně „byl umožněn přístup ke komponentům a technologii volebních tabulek v okrese Roscommon“.



„Michiganské zákony jasně hovoří o bezpečnostních hrozbách, které vznikají, když někdo získá neoprávněný přístup k našim volebním strojům nebo technologiím, a já nebudu tolerovat ty, kteří se snaží nezákonně manipulovat s naším hlasovacím zařízením,“ uvedla tehdy demokratka Bensonová.




Studie objasnila, jak si generální ředitel Facebooku „koupil“ americké prezidentské volby
Poručík michiganské státní policie Derrick Carroll potvrdil, že vyšetřování se rozšířilo i mimo okres Roscommon, který odmítl situaci komentovat.



„Jak jsme zjišťovali další informace, rozšířili jsme naši oblast, abychom zjistili, zda nebyla ohrožena i další místa,“ řekl Carroll agentuře Reuters. „Vydali jsme se do dalších regionů.“



Carroll sdělil deníku The Epoch Times v e-mailu, že se vyšetřování rozšířilo, ale odmítl sdělit jakékoli podrobnosti.



Nesselova kancelář se odmítla vyjádřit.



Carroll již dříve sdělil zpravodajským agenturám, že vyšetřování bude pokračovat, „dokud nevyčerpáme všechny stopy“, a dodal, že možný neoprávněný přístup „v žádném případě neovlivnil volby v roce 2020“.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Americká policie zabavila hlasovací zařízení během vyšetřování možného porušení volebních pravidel se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden