Další důkaz, že globální oteplování je velká lež: Grónský ledovec se obnovuje
RSS

Další důkaz, že globální oteplování je velká lež: Grónský ledovec se obnovuje

Klimatický alarmismus má být zásadní téma příštích let. Zcela nesmyslný boj proti CO2, který je záminkou pro současnou ničivou zelenou politiku, jde proti všem racionálním závěrům vědců, ale také proti samotné skutečnosti, která ukazuje, že k žádnému globálnímu oteplování nedochází. Podle různých předpovědí měla být v současné době Arktida prakticky bez ledu, jenže on je naopak v poledních několika letech stále větší.
Klimatičtí lháři se proto upínají ke každému teplejšímu dni kdekoli na planetě, takže nám například v letošním létě, které nebylo horkem nijak výjimečné, tvrdili, že dochází ke globálnímu oteplování. Ovšem o tom, že v době, kdy bylo na severní polokouli léto, byla zároveň na té jižní rekordní zima, se zarytě mlčelo.
Nyní mají klimatičtí idioti další problém. Také poslední zjištění ukazují, že grónský ledovec se nezmenšuje, jak nám tito manipulátoři tvrdí, ale je to přesně naopak – zvětšuje se. Ostatně, tomu se nelze divit, všichni jsme vnímali studený konec léta a začátek podzimu ve střední i severní Evropě.
V médiích již roky koluje děsivý příběh, že grónský ledový příkrov ztratí své ukotvení pod extrémním a bezprecedentním horkem v Arktidě. Mezitím se vědci snaží pochopit přirozené příčiny náhlého zpomalení letního oteplování a úbytku ledu v Grónsku od roku 2010. Oživení arktického letního mořského ledu bylo v poslední době velkolepé: Národní středisko pro údaje o sněhu a ledu v USA oznámilo, že letošní minimum v září bylo o 1,28 milionu kilometrů čtverečních vyšší než roční minimum 3,39 milionu kilometrů čtverečních v roce 2012.
Tři japonští klimatologové před několika dny  publikovali dokument , v němž uvedli, že častý výskyt událostí El Niño ve středním Pacifiku sehrál klíčovou roli v náhlém zpomalení oteplování Grónska a možná úbytku arktického mořského ledu. Taková zjištění jsou samozřejmě v rozporu s nesmyslným tvrzením, že oxid uhličitý produkovaný lidmi spalováním fosilních paliv je hlavní, ne-li jedinou příčinou globálního oteplování nebo ochlazování.
Japonští vědci tvrdí, že byli schopni prokázat, že přirozené výkyvy počasí El Niño spustily „atmosférické telespojení“ a posunuly tropické srážkové pásmo na sever. Zvýšené oteplování do roku 2012 bylo „urychleno“ teplem z Pacifiku a fází oscilace severoatlantického oceánského proudu, která upřednostňovala teplejší podmínky nad Grónskem a zvýšené tání ledu. Změny kolem Grónska lze připsat spíše přirozené variabilitě než antropogenním vlivům,“ poznamenávají vědci, ačkoli většina klimatických modelů nedokázala přiměřeně simulovat nevynucenou přirozenou variabilitu nad Grónskem.
To, o čem vědci mluví, je samozřejmě obrovská výměna tepla, která pravidelně mění zemské klima. Jak nedávno informoval Daily Skeptic, profesor MIT Richard Lindzen poznamenal, že Země má mnoho klimatických režimů, a že v průběhu tisíciletí došlo k „hlubokým“ teplotním změnám mezi tropy a polárními oblastmi. Meteorolog William Kininmonth nedávno poukázal na to, že výměně tepla se špatně rozumí, ale je jednou z hlavních příčin klimatických změn. Někdo by si mohl myslet, že tyto mezery ve znalostech o klimatu vedly k převládajícímu názoru, že CO2 je jedinou hybnou silou změny klimatu.
Arktický mořský led byl vždy velmi cyklický, s obdobími silného tání a mrazu během několika desetiletí. Jak jsme viděli, přibývá důkazů o tom, že nedávná arktická prohlubeň se mění ve fázi obnovy, přičemž nedávné údaje ukazují jasný trend směrem k vyšší hladině mořského ledu.
Aby se zachovala fikce, že za všechny nedávné změny klimatu mohou lidé, často se tvrdí, že současná teplota je nejvyšší za posledních 12 000 let od začátku poslední velké doby ledové. To je politický nesmysl, který je jen záminkou pro zavádění nesmyslných uhlíkových omezení a likvidace průmyslu. 
O nesmysl jde v neposlední řadě proto, že geologové mají dokonce termín pro období, kdy byly teploty mnohem vyšší než dnes — holocénní tepelné maximum. Nejnovější vědecká práce ukazující výrazně vyšší teploty pochází od skupiny geovědců pod vedením Dr. Katrine Elnegaard Hansenové z Aarhuské univerzity. Podle souhrnu zveřejněného klimatickou stránkou No Tricks Zone byly před 11 700 až 4 500 lety Arktida a severní Grónsko o 2 až 4 °C teplejší než dnes.
Řada dalších vědců zaznamenala v nedávné minulosti stejně dramatické změny teplot. Níže uvedený graf byl prezentován německou televizní stanicí v roce 2013 a byl sestaven z řady akademických zdrojů. Ukazuje celkový dlouhodobý trend, končící současným mírným oživením z tzv. malé doby ledové,


Cyklické změny však také proběhly ve velmi krátkých časových obdobích. Řada vědců poukázala na náhlé několikastupňové globální ochlazení a oteplení, ke kterému došlo během asi 8 200 let v rozmezí 150 let. Dr Takuro Kobashi zkoumal paleoklimatický záznam z tohoto období a zjistil pokles o 3 °C za dvě desetiletí, po kterém následoval podobný nárůst za 70 let. Dr Serena Griffiths z Manchester Met University oznámila, že tato událost byla poprvé zjištěna v grónských ledových jádrech, ale poté také v několika místech po celé Evropě. Předpokládá se, že k dalšímu náhlému ochlazení došlo asi před 4000 lety.
Ze všech těchto nedostatečně zdokumentovaných vědeckých důkazů je oprávněné vyvodit závěr, že je stále obtížnější vyžadovat, abychom věřili nesmyslu, že CO2, a zejména umělý CO2, je jediným nebo hlavním termostatem pro regulaci klimatu. Důkazy naznačují, že tento plyn nehrál tak významnou roli v posledních 11 000+ letech paleoklimatického záznamu.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Další důkaz, že globální oteplování je velká lež: Grónský ledovec se obnovuje se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden