Francie: Vězeň Ahmed, který brutálně znásilnil ženu, byl zatčen po útěku během jednodenního výletu do zoo
RSS

Francie: Vězeň Ahmed, který brutálně znásilnil ženu, byl zatčen po útěku během jednodenního výletu do zoo

Také jste si mysleli, že mnohonásobný recidivista, který je odsouzený mimo jiné i za znásilnění se zbraní v ruce, je po dobu výkonu trestu stále ve vězení, maximálně tak s povolenými vycházkami na dvoře věznice? Tak to jste na omylu. Mimo kulturního i sportovního vyžití přímo ve věznici mají vězni možnost chodit na různé věznicí organizované výlety do vnějšího světa a to dokonce i do míst, kam chodí především děti…
Muži, odsouzenému za znásilnění ženy se střelnou zbraní, byl povolen výlet do zoo, přestože již v roce 2017 utekl z vězení.
Francouzské úřady dopadly 43letého Ahmeda B., vězně ve výkonu trestu, který využil výletu do zoo, aby unikl z vazby poté, co strávil šest dní na útěku.
Minulý týden vězeň známý jako Ahmed B. využil krátké chvíle samoty na toaletách v parku, aby utekl přímo před vězeňskými důstojníky z Valence. Vězeň byl na útěku téměř týden, než byl v pondělí zadržen poblíž domu své partnerky v lyonské čtvrti.
Navzdory tomu, že Ahmed B. byl odsouzen za znásilnění ženy se zbraní v ruce a odsouzen k 15 letům vězení a již v roce 2017 utekl z vězení, byla mu schválena  účast na „kulturním“ jednodenním výletu do zoo, údajně místa, kde se běžně nacházejí děti.
Francouzská policie oslavila úspěšné zadržení muže, podle francouzských novin  Le Figaro .
„Jeho zatčení je výsledkem těžké vyšetřovací práce četnických služeb Grenoble Research Section, ve společném postoupení s Drôme Group, a to pod vedením Parquet of Valence,“ vysvětlila prozatímní prokurátorka Céline Nainani v tiskové zprávě. Soudce objasnil, že k zatčení došlo za podpory specializovaných zásahových služeb: pobočky GIGN v Dijonu a GOS v Lyonu.
Probíhá vyšetřování, zda vězeni během svého útěku nepomohl někdo zvenčí.
Ahmed B. je ve vězení od 23. listopadu 2005. Do centrální věznice Valence nastoupil 19. května 2021, aby pokračoval ve výkonu  různých trestů  mimo jiné za útoky na majetek i lidi, trestné činy související s narkotiky a dopravní přestupky.
Roku 2020 také dokončil 15letý trest odnětí svobody, který 20. června 2008 vynesl porotní soud v Rhôně za znásilnění spáchané pod hrozbou zbraně a vydírání. Stále si však měl odpykat několik dalších trestů odnětí svobody za jiné trestné činy a měl být propuštěn až 31. května 2025.
Kromě toho byl Ahmed B. zodpovědný za řadu „incidentů“, když byl ve vězení a pokusil se o útěk v roce 2017. Tehdy byl rychle zatčen a znovu uvězněn. Od té doby neměl prospěch z žádné úpravy trestu ani z opatření k propuštění.
„Několik měsíců během jeho věznění ve Valence zaznamenala vězeňská správa pozitivní dynamiku v jeho chování, jako je školení, odškodnění obětí, registrace na čekací listině do práce,“ upřesnila obžaloba.
Nedávno Ahmed B. podal dvě žádosti o dovolenou – jednu na setkání se zaměstnavatelem a druhou z kulturních důvodů zahrnujících návštěvu zoo. Vězeňští úředníci odmítli první, ale na druhou žádost obdržel příznivé stanovisko od všech členů komise vězeňské správy a soudce pro výkon trestu žádosti vyhověl. Muž  využil svého výletu do zoo k útěku z vězení.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden