Al Gore a John Kerry chtějí Světovou banku unést pro klimatickou agendu
RSS

Al Gore a John Kerry chtějí Světovou banku unést pro klimatickou agendu

Prodiskutujme cíle Světové banky a to, že klimatičtí aktivisté mají v úmyslu tyto cíle změnit…
Cíle Světové banky
Světová banka má dva ambiciózní cíle, z nichž žádný není klimatická změna.

Během generace vyřešit na světě extrémní chudobu
Zvýšit sdílenou prosperitu lidstva
Cíl číslo jedna se nesplní ani během několika generací. Cíl číslo dva je tak ambiciózní, jak jen může být.
Žádný z těchto cílů nemá nic společného s klimatickou změnou, ale Al Gore a John Kerry to chtějí změnit.

Gore a Kerry minulý týden na akci sponzorované New York Times obvinili prezidenta Světové banky Davida Malpasse, že je klimatický popírač. Klimatičtí lobbyisté v tisku pak vršili obvinění Malpasse z odmítání „uznat, že pálení fosilních paliv rychle otepluje planetu.“

Ale na klimatickou vědu Malpass není expert, ani by to nemělo být mezi cíli Světové banky. Vyberme si něco z komentářů na WSJ.
Gore a Kerry odvádí práci politických sekerníků
Podívejte se prosím na  Gore a Kerry odvádí práci politických sekerníků .
Jak Bloomber, tak Axios ve svých zprávách agendu Gora a Kerryho obhajují, kdy jásají nad Bidenovou administrativou, která se na tuto záležitost zaměřuje a funkce pana Malpasse tak může být ohrožena. Axios dokonce nadhodil, že by tu funkci ve Světové bance pak asi mohl přebrat právě pan Gore.

Pan Malpass řekl, že nerezignuje a dal jasně najevo, že skleníkové plyny ke klimatické změně přispívají. On ale nemá žádný důvod odstoupit, když tuto banku dobře vede od roku 2019, kdy tu funkci převzal.

Hlavní funkcí Světové banky je zmírňovat chudobu. To vyžaduje energii, kterou v současnosti nejefektivněji a nejdostupněji poskytují fosilní paliva. Ovšem pan Kerry nedávno odrazoval africké vůdce od investic do dlouhodobé produkce zemního plynu, jako kdyby měly nějakou alternativu, když se chtějí rozvíjet.
To je v současnosti rozmařilost na takových místech jako Kalifornie, která je dost bohatá, aby za energii platila dvakrát tolik co v sousedních státech. Ale v Africe a ve většině rozvojového světa, by to znamenalo odsoudit je desetiletím chudoby.
Pan Kerry by se mohl zamyslet i nad tím zbytečným hladem v chudých zemích kvůli rostoucím cenám a globálnímu nedostatku zemního plynu pro hnojiva. Klimatickou monomanickou posedlost je snadnější kázat na mořském pobřeží s výhledem na krásy Martha Vineyard než z vísky s mizerně spolehlivým zásobování elektřinou v Kongu.
Klimatické pokrytectví
Kerry s Gorem mezitím poletují po celém světě uhlík chrlícími tryskáči nebo vládními letadly.
Gore nesmyslně káže klimatickou zkázu už desítky let. Pořád pořádají konference zkázy, aby protlačovali nerealistické emisní cíle.
Ironie, jak si jí všiml Journal, je to, že snížení amerických uhlíkových emisí v posledních desetiletích jsou téměř výhradně důsledkem rozšíření výroby právě toho plynu, který chce klimatická lobby zavřít.
Prozkoumání obrovité energetické pijavice pálení lesů jakožto uhlíkově neutrálního počínání
V případě, že by vám to ušlo, tak se prosím podívejte na  Prozkoumání obrovité pijavice čistých energií z pálení lesů jakožto uhlíkově neutrálního počínání .

Pro každého s alespoň špetkou zdravého rozumu je šokující skutečnost, že mýtíme lesy a pálíme stromy na základě ideologie, že tento proces je uhlíkově neutrální.

Také  Revidujme 50 let hrůzných klimatických předpovědí a to, k čemu ve skutečnosti došlo .
Spousta těch předpovědí představuje morbidní humor k popukání.
Zdroj


Nejčtenější za týden