Putin nařídil příjezd jaderného vojenského vlaku na Ukrajinu?
RSS

Putin nařídil příjezd jaderného vojenského vlaku na Ukrajinu?

Vojenský konvoj byl vyfotografován, jak míří k frontové linii ve vlaku napojeném na ruskou obrannou divizi, která manipuluje s jadernými zbraněmi a udržuje skladovací zařízení. (Foto: Twitter)







Vladimir Putin naznačil, že je připraven použít na obranu Ruska jaderné zbraně, a napětí se zvýšilo jeho anexí čtyř ukrajinských regionů, kde probíhají těžké boje.



Another train with military equipment going to the front by rail somewhere in central Russia. At first glance, there is nothing special about it. But upon closer examination, you can see KamAZ-43269 "Shot" standing on the platforms with combat modules "Spoke". pic.twitter.com/Lp5YQTteMi — Masno (@NovichokRossiya) October 2, 2022
Bývalý ředitel CIA: USA zničí ruské jednotky, pokud Putin použije na Ukrajině jaderné zbraně
Panují obavy, že by mohl prohlásit, že útok na tyto oblasti na východě a jihu Ukrajiny by byl útokem na ruské území, a tak by si otevřel cestu k použití jaderných zbraní.



A nyní byl spatřen konvoj obrněných transportérů BPM-97 a dalších vojenských vozidel, který směřuje přes střední Rusko, což na Telegramu zveřejnil proruský kanál Rybar.



Sofistikovaná technika, jejíž součástí je i protiminová výzbroj, údajně patří 12. hlavnímu ředitelství ruské armády, které provozuje centrální sklady jaderných zbraní.




Takto Zelenskyj reagoval na mírový plán Elona Muska
„Ve skutečnosti se jedná o přepravu výstroje patřící 12. hlavnímu ředitelství ruského MO,“ uvedl obranný analytik Konrad Muzyka.



„Toto ředitelství je zodpovědné za jadernou munici, její skladování, údržbu, přepravu a výdej jednotkám.“



Může to znamenat, že jaderné zbraně jsou převáženy na frontu, nebo se jedná o Putinův pokus vyhrožovat a zastrašovat Západ.




Kissinger: „Není moudré zahrnovat Ukrajinu do NATO“
Pan Muzyka o snímcích vlaku informoval na Twitteru: „Znamená to, že toto video ukazuje přípravy na vypuštění jaderných zbraní? Ani ne. Existují jiná, pravděpodobnější vysvětlení.“



Dále vysvětlil, že by mohlo jít o vzkaz Západu nebo by vojenská technika mohla sloužit k výcvikovým účelům.



Poté, co se Rusko v sobotu stáhlo z klíčového města Lyman na východě Ukrajiny, navrhl čečenský vůdce a Putinův spojenec Ramzan Kadyrov použití jaderných zbraní s nízkým účinkem.




Kadyrov: Rusko by po nové porážce na Ukrajině mělo použít jadernou zbraň s malým účinkem
Kreml však v pondělí tuto možnost odmítl.



Ukrajinské síly prolomily ruskou obranu na jihu země a zároveň rozšířily svou rychlou ofenzívu na východě, čímž se zmocnily zpět dalšího území v oblastech anektovaných Moskvou a ohrozily zásobovací linie ruských jednotek.



Ukrajinské síly dosáhly největšího průlomu na jihu od začátku války a v pondělí při postupu podél strategické řeky Dněpr dobyly zpět několik vesnic, uvedli ukrajinští představitelé a Ruskem dosazený velitel v oblasti.



Zdroj: thetimes.co.uk
Článek Putin nařídil příjezd jaderného vojenského vlaku na Ukrajinu? se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden