Dopis odhaluje strach z blackoutu ve Velké Británii, kvůli nouzovému přerušení dodávek plynu
RSS

Dopis odhaluje strach z blackoutu ve Velké Británii, kvůli nouzovému přerušení dodávek plynu

Dopis britského energetického regulátora Ofgem varuje před „významným rizikem“ nedostatku zemního plynu v letošní zimě kvůli narušení energetických trhů v důsledku války na Ukrajině a nedostatečných dodávek v Evropě. (Foto: Flickr)







Javier Blas z agentury Bloomberg Opinion zveřejnil na Twitteru fotografii dopisu, který se zaměřuje na technické změny na britském trhu s elektřinou. Blas zdůraznil kritické části dopisu v části „pozadí“, které podrobně popisují, že temná a studená zima by mohla Velkou Británii teprve čekat.



Zde je to, co Blas nastínil:




Londýnské banky se připravují na možný výpadek proudu
„V důsledku války na Ukrajině a nedostatku plynu v Evropě existuje významné riziko, že by během zimy 2022/23 mohl ve Velké Británii („GB“) nastat nedostatek plynu. V důsledku toho existuje možnost, že by GB mohla vstoupit do stavu nouze v dodávkách plynu.“ … „V případě, že by GB v tomto postupu dosáhla fáze 2, bylo by u největších odběratelů plynu připojených k plynárenské soustavě uplatněno pevné odběry plynu. Pravděpodobně se bude jednat o velké plynové elektrárny, které vyrábějí elektřinu do národní přenosové soustavy elektřiny („NETS“).“







Blas varoval: „V současné době je v České republice na trhu s elektřinou a plynem velmi málo plynu: „Zima se blíží strašně rychle a my sázíme na to, že bude nadprůměrně teplá.“




Rakouská armáda varuje před celoevropským výpadkem proudu
Blas má pravdu. Průměrné teploty ve Spojeném království se pohybují kolem 12 stupňů Celsia (53,6 Fahrenheita). Vrchol průměrných teplot nastal na začátku srpna.







Počet stupňů vytápění (Heating degree days), což je měření určené k vyčíslení potřeby energie potřebné k vytápění stavebních konstrukcí, již v celé zemi stoupá, což naznačuje, že topná sezóna začala.







Blas dospěl k závěru: „Možná, možná, možná… je načase, aby se britská vláda vážně zabývala energetickou krizí a zahájila veřejnou kampaň za úspory energie, než bude pozdě.“



Zdroj: twitter.com
Článek Dopis odhaluje strach z blackoutu ve Velké Británii, kvůli nouzovému přerušení dodávek plynu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden