Americký ministr zahraničí: Úniky plynu Nord Stream jsou „obrovskou příležitostí“ (video)
RSS

Americký ministr zahraničí: Úniky plynu Nord Stream jsou „obrovskou příležitostí“ (video)

Ať jde o cokoli, vždy je třeba se ptát Cui bono? Jenže tentokrát si mainstream tuto otázku raději nepokládá. A pokud ano, pak zde máme tutéž – již zcela iracionální – odpověď. Přitom zničení Nord Streamu se nejvíc hodilo právě tomu, kdo vždy na pokořené Evropě vydělával nejvíc.
A v posledních dnech se stejným směrem vyjádřili i dva v politice poměrně vysoko postavení Američané. Oba nepochybují o tom, že jde o práci USA, nejspíš s pomocí některé evropské země.
A ani sama Bidenova administrativa se dlouhodobě nezdráhá tajit, že jsou to právě oni, komu se zničené potrubí hodí nejvíc…
Podle ruských tiskových zpráv mohou kontroly potrubí trvat týdny a opravy měsíce, ne-li roky. To by pak vyloučilo možnost dodávek plynu do Evropy tuto zimu. Gazprom také oznámil, že zastaví dodávky plynu do Evropy přes Ukrajinu. V důsledku toho opět výrazně vzrostla cena plynu a zhoršil se kurz eura vůči dolaru.
Nyní ale americký ministr zahraničí Antony Blinken popsal poškození ropovodu jako „ mimořádnou strategickou příležitost “. Řekl, že havárie by byla skvělou příležitostí k ukončení závislosti na ruském plynu jednou provždy, aby Vladimir Putin nemohl používat „energii jako zbraň.“

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Americký ministr zahraničí: Úniky plynu Nord Stream jsou „obrovskou příležitostí“ (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden