Biden podepsal urychlení vojenské pomoci Ukrajině, protože USA docházejí rakety
RSS

Biden podepsal urychlení vojenské pomoci Ukrajině, protože USA docházejí rakety

Americký prezident Joe Biden v pondělí podepsal zákon, který využívá program z doby druhé světové války k urychlení procesu zasílání zbraní na Ukrajinu, protože Americe dochází zásoby raket Stinger a Javelin. (Foto: Youtube / Joe Biden)







Zákon nazvaný Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022 umožňuje Bidenově administrativě obejít Kongres při schvalování výdajových opatření.



Biden Signs Bill To Accelerate Military Aid To Ukraine Using WWII-Era Lend-Lease Program https://t.co/evtOghFon2 pic.twitter.com/oEtv1lnRYl — Forbes (@Forbes) May 9, 2022 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval Bidenovi na Twitteru a napsal: „Vděčný @POTUS a lidem za podporu v boji za naši svobodu a budoucnost. Dnešní podpis zákona o Lend-Lease je historickým krokem. Jsem přesvědčen, že společně opět zvítězíme. A budeme bránit demokracii na Ukrajině. A v Evropě. Stejně jako před 77 lety.“



Grateful to @POTUS and people for supporting in the fight for our freedom and future. Today's signing of the law on Lend-Lease is a historic step. I am convinced that we will win together again. And we will defend democracy in Ukraine. And in Europe. Like 77 years ago. — Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 9, 2022 Mezitím kongresman za GOP Mike Gallagher z Wisconsinu prohlásil, že USA vyčerpávají své zásoby raket Javelin na nebezpečnou úroveň, a řekl televizi Fox News: „Právě jsme spálili sedm let staré zásoby Javelinů.“



For how long is Lockheed Martin preparing to ramp up production of javelins and other weapons? Their president and CEO says they are planning for “the long run.” pic.twitter.com/lnNQ98q8Yx — Face The Nation (@FaceTheNation) May 8, 2022 Prezident společnosti Lockheed Martin Corporation Jim Taiclet v nedělním pořadu Face the Nation řekl, že kvůli problémům v dodavatelském řetězci může trva t „několik let“ , než jeho společnost dosáhne svého cíle zdvojnásobit výrobu Javelinů.



Generální ředitel společnosti Raytheon Technologies Corporation také nedávno uvedl, že společnost bude mít potíže s výrobou nových raket Stinger pro USA poté, co Biden poslal více než 1 400 protiletadlových raket Stinger na Ukrajinu.



BREAKING: Raytheon Technologies says it cannot quickly make new Stinger missiles, which the US has been sending to Ukraine. CEO Greg Hayes says the company must redesign electronics in the missile and seeker. "That's going to take us a little bit of time." — Marcus Weisgerber (@MarcusReports) April 26, 2022 Oznámení zákona o půjčce přichází v době, kdy demokraté doufají, že se jim podaří zvýšit Bidenem požadovaný návrh zákona o výdajích na Ukrajinu z 33 miliard dolarů na téměř 40 miliard dolarů.



Congressional Democrats are preparing a plan that would boost President Joe Biden’s requested $33 billion Ukraine aid package to nearly $40 billion, two people familiar with the plans said. A House vote is possible as soon as Tuesday. https://t.co/T9ebwqYIHu — The Associated Press (@AP) May 9, 2022 Přestože Joe Biden neustále schvaluje masivní výdajové zákony na podporu Ukrajiny nebo na pomoc Covidu, v pondělí prohlásil, že jeho hlavní prioritou je „boj proti inflaci“.



NOW – Biden: "My top priority is fighting inflation." pic.twitter.com/91aqH3Doml — Disclose.tv (@disclosetv) May 9, 2022 Akciový trh se stále propadá, ceny benzínu stoupají, inflace potravin dopadá na každého Američana, dodavatelský řetězec se hroutí a podniky nemohou najít zaměstnance.



Zdroj: infowars.com
Článek Biden podepsal urychlení vojenské pomoci Ukrajině, protože USA docházejí rakety se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden