Srí Lanka vydala rozkaz k potlačení nepokojů a možnost střílet na podezřelé
RSS

Srí Lanka vydala rozkaz k potlačení nepokojů a možnost střílet na podezřelé

Den po smrtících násilnostech a rezignaci premiéra vláda povoluje armádě a policii zatýkat lidi bez zatykače. (Foto: Twitter)







Sri Lanka'nın gözünü sevem:) https://t.co/o0n2MXr71J — Ümit Tayam (@thethird3man) May 10, 2022 Srí Lanka nařídila vojákům střílet na potkání poté, co udělila armádě a policii mimořádné pravomoci k zatýkání lidí bez zatykače v důsledku pondělních násilností, které si vyžádaly sedm mrtvých a vedly k rezignaci premiéra Mahindy Radžapaksy.



राष्ट्रवाद के नाम पर तमिलों के विरुद्ध भड़का कर चुनाव जीतने वाले महिंद्रा राजपक्षे आज बहुसंख्यक सिंहलियों से जान बचाकर ऐसे भाग रहें हैं। अक्सर राष्ट्रवाद के रथ पर आसीन तानाशाहों का यहीं हश्र होता हैं। #Srilanka_President pic.twitter.com/cU858PgviT — Nisha Khan (@NishaKh94474039) May 10, 2022 „Bezpečnostním silám bylo nařízeno střílet na místě na každého, kdo rabuje veřejný majetek nebo způsobuje škody na životě,“ uvedlo v úterý ministerstvo obrany.



"Revolt in #SriLanka : very tense situation this evening in Negombo in the west of the country. Authorities extended the curfew and ordered "shoot on sight". 103 houses and 88 vehicles, most belonging to ministers, deputies and politicians were burned or damaged." https://t.co/ptNxaIqOVv — Kaizer (@kaizer4o) May 10, 2022 V době, kdy země v Indickém oceánu bojuje s nejhorší hospodářskou krizí v historii, tisíce demonstrantů v úterý až do sedmi hodin ráno vzdorovaly zákazu vycházení na celém ostrově a pokračovaly v protestech.



#SriLanka crisis. The situation in SriLanka is pitiable and frightening to imagine in other Asian countries particularly India. Intellectuals and experts on economy should come forward and bring awareness and movement to stop Central and State Governments to borrow more and more https://t.co/oh6vcFxIbA — Rajalinga Goud M (@m_rajalinga) May 10, 2022 V pondělí pozdě večer se objevily některé zprávy o tom, že rozzuření demonstranti napadli politiky spojené s vládou a zapálili domy, obchody a podniky, které jim patří.



#SriLanka #Kandy #Economic #Crisis #Riot #UPrising Sri Lankan people in uprising, tonight in Kandy also set fire to the residence of the former Minister of Information, due to unobjective reporting of the country's catastrophic economy and false reports of protests https://t.co/7U9VF94bCV — Nuno Luciano (@nunoluciano) May 10, 2022 V úterý se situace do značné míry uklidnila, až na zprávy o sporadických nepokojích, uvedl policejní mluvčí Nihal Thalduwa a dodal, že v pondělí bylo zraněno asi 200 lidí.



Zdroj: aljazeera.com
Článek Srí Lanka vydala rozkaz k potlačení nepokojů a možnost střílet na podezřelé se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden