Karavana 100 tisíc Arabů včera zamířila z Turecka do Evropy
RSS

Karavana 100 tisíc Arabů včera zamířila z Turecka do Evropy

Již před časem jsem vás zde informovala o tom, že Syřané, kteří pobývají v Turecku, míří do Evropy. Přes telegramový kanál se dali dohromady a nyní již největší část ze stotisícové hordy dorazila do Istanbulu, odkud míří dál do Evropy.
Dochází tak přesně k tomu, před čím mnozí z nás varovali. Invaze zesiluje a je větší než v roce 2015. Většina pak míří do Německa, takže tento příval se zřejmě částečně přežene i přes nás coby tranzitní zemi.
Mohlo by pak hrozit, že zde nemalý počet z nich zůstane. Současná vláda by se jistě případnému vítání nebránila a Německo je již nyní přetíženo, je pak jen otázkou času, kdy začne většinu příchozích vracet zpět. Podle pravidel EU pak nesmíme bez azylového řízení žádného žadatele o azyl poslat pryč.
Pod názvem „Karavana světla“ v současnosti proudí do Evropy desítky tisíc Arabů. Jde o „cestovní pohyb“ srovnatelný s invazními toky z roku 2015. Je organizován mimo jiné prostřednictvím telegramových kanálů. Zde vzniká obraz kvazivojenské operace s přísnými pravidly a sankcemi pro porušovatele.
Vůdci „Karavany světla“ komunikují se svými následovníky prostřednictvím těchto dvou kanálů:
قافلة النور الرسمية. Karavana světla
قافلة النور، الإستفسارات والإنتهاكات
Je jasné, že se v žádném případě nejedná o neškodné „uprchlíky“, kteří migrují do Evropy, jak se nás zřejmě budou snažit korporátní média přesvědčit. A s ohledem na současnou politickou situaci nevyvstává otázka, zda příchozí džihádisté dosáhnou svého. Není nic a nikdo, kdo by je zastavil – zejména ne politická vůle. Dostanou se do vytoužených zemí, požádají o azyl a budou žít ze sociálních systémů.
V letošním roce je zatím – hned po tradičním Kypru – nejvíce zasaženou evropskou zemí Rakousko, kde bylo podáno nejvíce žádostí o azyl v přepočtu na počet obyvatel. Číslo se již blíží roku 2015 a je pravděpodobné, že bude nakonec i letos velmi podobné. Pokud dorazí část „Karavany světla“ do Rakouska ještě letos, což je pravděpodobné, mnozí tam zůstanou. Navíc je třeba si uvědomit, že současně proudí přes Rakousko i ilegálové z Afriky, kteří cestují přes Itálii.
V Rakousku už bylo nyní během jediného dne podáno 700 žádostí o azyl. Azylové statistiky ministerstva vnitra však ukazují obrovský nárůst příchozích i v předchozích měsících. Ten již v období leden-srpen masivně převyšuje čísla od roku 2016.
Rakousko: graf ukazuje srovnání prvních 8 měsíců letošního roku s roky 2015-2021
Na obrázku výše vidíte počet žadatelů o azyl za prvních 8 měsíců roku. Většinou šlo o muže, přičemž mezi „nezletilci (12755) je ve skutečnosti asi 90% dospělých, kteří se jen za nezletilce vydávají. V datech nejsou zahrnuti Ukrajinci.
Počítá se s tím, že jen z Karavany světla zůstane v Rakousku nejméně dalších 10 000 imigrantů. Pokud je vyzvedne policie, dostanou tam azyl. Některým se podaří dostat do Německa, kam většina skutečně chce – tam pak mají zajištěn i doživotní pobyt.
Pravidla účasti v Karavaně světla byla zveřejněna ve včerejším příspěvku, posléze se měla karavana vydat na hranice:
Kvůli mnoha soukromým otázkám od lidí, kteří se chtějí připojit ke konvoji:
Přijďte prosím do garáže Esenler v Istanbulu a jděte do oblasti zvané Uzunköprü.
(Zařízení je v garáži)
Až se dostanete do zmíněné oblasti, napište manažerovi o další podrobnosti a pokyny.
Poslední šance připojit se ke konvoji je dnes v pět hodin odpoledne. Poté začíná pochod k hranici.
Manažer Karavany světla
Organizátoři předpokládají až 100 000 účastníků. V této dimenzi je nemyslitelné obejít se bez státní či dokonce vojenské logistiky. To se dotýká organizátorů a plánovačů i těch, kteří se starají o zásobování kolony na jejím dlouhém pochodu z Istanbulu k hranicím EU a dále. Různé zdroje předpokládají, že Turecko je do organizace zapojeno. Je zřejmé, že taková akce není možná bez souhlasu autokratického prezidenta Erdogana.
Včera se měla horda Arabů sejít v Istanbulu a dnes by se měli pokusit (možná první skupina) o překročení hranic. Část by měla jít podle původních informací přes Řecko a část přes Bulharsko. Pak samozřejmě již klasicky balkánskou trasou.
Předpokládám, že ani EU nebude proti a v rámci výměny obyvatel ještě celý „projekt“ podpoří. Jistě jsou již na trase i neziskovky, které příchozím podají instrukce, jak se nejrychleji dostat do země zaslíbené.
přijímání neevropských cizinců – 1. čtvrtletí 2022 (počet na 100 tis. obyvatel)  
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Karavana 100 tisíc Arabů včera zamířila z Turecka do Evropy se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden