Testy mozkového čipu Neuralink Elona Muska zabily 15 opic z 23
RSS

Testy mozkového čipu Neuralink Elona Muska zabily 15 opic z 23

Sanfranciská společnost Neuralink, kterou vlastní Elon Musk, pracuje na čipu, který lze implantovat do lidského mozku a propojit s počítačem. Tento čip bude monitorovat a případně stimulovat mozkovou činnost. (Foto: Shutterstock)







Za tímto účelem provádí tato biotechnologická společnost několik testů na opicích. Muskova společnost Neuralink však byla obviněna z toho, že během testů implantace čipu vystavuje své opice nezákonnému týrání a extrémnímu utrpení.



Skupina za práva zvířat Physicians Committee for Responsible Medicine podala ve čtvrtek oficiální stížnost na americké ministerstvo zemědělství, v níž tvrdí, že opice zažívají „extrémní utrpení v důsledku nedostatečné péče o zvířata a vysoce invazivních experimentálních implantátů do hlavy během pokusů,“ uvedl Business Insider.




Elon Musk se připravuje na testování mozkových čipů na lidech
Společnost PCRM rovněž uvedla, že z 23 opic, které vlastnila společnost Neuralink, jich testy přežilo pouze sedm a byly převezeny do zařízení společnosti Neuralink v roce 2020, zatímco 15 jich uhynulo. Společnost Neuralink však uvedla, že pouze osm z nich bylo utraceno.



Společnost Neuralink šéfa Tesly Muska využívá opice k propagaci pokroku svých čipů.



Začátkem dubna 2021 zveřejnila tato biotechnologická společnost video, na němž opice, která má v hlavě umístěný čip Neuralink, hraje na počítači videohru Pong.





Zdroj: indiatimes.com
Článek Testy mozkového čipu Neuralink Elona Muska zabily 15 opic z 23 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden