Nemocnice přidružená k Harvardu: Děti už od narození vědí, že jsou trans
RSS

Nemocnice přidružená k Harvardu: Děti už od narození vědí, že jsou trans

Psycholog Bostonské dětské nemocnice (Boston Children’s Hospital) tvrdil, že děti poznají svůj gender „patrně už v děloze“ .
Zatímco většina dětí, které jsou umístěny na genderové klinice Bostonské dětské nemocnice, pozná svůj gender „obvykle někde kolem pubertálního věku,“ mnohé jiné vycházejí z děloh s vědomím, že se narodily do nesprávného těla, vysvětluje psycholog Kerry McGregor v později smazaném videu publikovaném v srpnu zdravotnickým zařízením přidruženým k Harvardské univerzitě. Klip se znova objevil tento týden, čímž vyvolal ještě větší odpor k této skandály sužované instituci.
„Velká část dětí opravdu ví, a to už právě z dělohy, a obvykle vyjádří svoji genderovou identitu jako velmi malé děti, některé, jakmile se neučí mluvit,“ říká McGregor na videu předtím, než odhalí, že klinika sleduje děti od „dvou až tří let do devíti“ a dává rodičům pokyny, jak „být oporou“ svým údajně „genderově různorodým“ dětem a „dát jim prostor a podporu, aby prozkoumali svůj gender“.
Přestože Bostonská dětská nemocnice není jediným zařízením, jež nabízí služby spojené se změnou pohlaví od poradenství po chirurgickou operaci dětí – v srpnu asi 13 amerických nemocnic provádělo chirurgickou změnu pohlaví u nezletilých – přivábila na sebe tato instituce přidružená k Harvardu nechtěnou pozornost v srpnu, když byla napadena konzervativci za svá videa, kterými tyto služby nabízela. Nemocnice označila údajnou záplavu výhrůžek smrtí a bombovými útoky za „pravicovou misinformační kampaň“ a pokusila se hodit do paměťové jámy důkazy o tom, že poskytovala takové procedury dětem tím, že smazala desítky videí, včetně klipu „Děti vědí, že jsou trans“ ze svého účtu na YouTube.
Přestože teď Bostonská dětská nemocnice tvrdí, že tyto procedury provádí jen pacientům nad 18 let, 65 z 204 genderově zaměřených operací od ledna 2017 do srpna 2020 bylo provedeno na pacientech do 18 let, což potvrzuje impaktovaná studie zveřejněná začátkem tohoto roku v Journal on Clinical Medicine.  Dokument popisuje toto harvardské zařízení jako „první pediatrické centrum v USA, které nabízí operace hrudníku potvrzující gender pro osoby nad 15 let a genitální operace nad 17 let věku.“
Zdroj: RT
Námět: Clair
Překlad: Stan


Nejčtenější za týden