Údajná sebevražda Juraje K. a obsah jeho manifestu nedávají z hlediska expertízy naprosto žádný smysl! Podle otce se Juraj chystal na stužkovou, vybírali s otcem menu! Forenzní analýza manifestu vykazuje známky generického materiálu bez důkazů údajného st
RSS

Údajná sebevražda Juraje K. a obsah jeho manifestu nedávají z hlediska expertízy naprosto žádný smysl! Podle otce se Juraj chystal na stužkovou, vybírali s otcem menu! Forenzní analýza manifestu vykazuje známky generického materiálu bez důkazů údajného st

Údajná sebevražda Juraje K. a obsah jeho manifestu nedávají z hlediska expertízy naprosto žádný smysl! Podle otce se Juraj chystal na stužkovou, vybírali s otcem menu! Forenzní analýza manifestu vykazuje známky generického materiálu bez důkazů údajného střelce, v dokumentu je dokonce chyba v datu, které je v budoucnosti a v manifestu nejsou fotografie zbraní, ani plán akce, ani žádné podrobnosti, které jsou jinak ve všech manifestech ostatních střelců z minulosti! Fotografie těla Juraje naznačuje dokonce popravu!
Tragická událost spojená s děsivou vraždou dvou mužů na Zámocké ulici v Bratislavě, kde střelec s pistolí se zaměřovačem zastřelil dva muže před klubem pro LGBT komunitu “Tepláreň”, má očekáváné a dramatické pokračování. Jak už jsem varoval před několika dny v předchozím článku na toto téma, tak skutečně došlo na překvalifikování spáchaného trestného činu vraždy z nenávisti ke skupině osob na terorismus. V úterý o tom informovala slovenská speciální prokuratura.
Údajným pachatelem prý byl 19-letý student Juraj K. a k činu použil otcovu legálně drženou zbraň. Překvalifikování na terorismus není podle informací naší redakce odvozeno od činu Juraje, ale od obsahu jeho manifestu. Informaci nám do redakce potvrdily dva nezávislé zdroje. A to je zásadní poznatek. Samotná dvojitá vražda údajného pachatele by totiž byla za terorismus označovaná jen obtížně, protože terorismus se od vraždy z nenávisti liší v jedná zásadní podstatě.
Zámocká ulice v Braitslavě, kde došlo ke střelbě Terorismus je totiž forma prosazování politického přesvědčení násilnými prostředky proti měkkým cílům, tedy proti obyvatelstvu, případně proti úřadům a objektům státní správy. Lidově tedy řečeno, jde o útoky s politickým přesvědčením proti “režimu” s cílem dosáhnout změny politického systému, anebo alespoň k tomu přispět nebo napomoci. To je terorismus. Naproti tomu vražda nemá politické pozadí motivace, vražda je motivována nenávistí, záští, vztekem nebo zištností.
Pokud měl mladý Juraj K. nenávist ke gayům, potom šlo o nenávist ke skupině osob, ale bez politického podtextu, bez politického obsahu usilujícího o změnu systému. Samotný čin zachycený na pouliční kameře tak zachycuje brutální dvojitou vraždu z nenávisti proti skupině osob s orientací LGBT. Lidí s nenávistí je v každé společnosti neuvěřitelné množství a někteří duševně vyšinutí jedinci opravdu mohou popadnout otcovu pistoli a jít střílet na lidi ze skupiny, které nenávidí. Jenže, takový čin nelze označit za terorismus. Ovšem ve chvíli, kdy se objeví střelcův manifest na sociálních sítích, okamžitě se tím všechno začne měnit.
Manifest jen těžko mohl napsat 19-letý Slovák, text odpovídá rodilému Američanovi ve věku 40 až 55 let z oblasti amerického Středozápadu
Naše redakce získala údajný Jurajův manifest psaný v americké angličtině a předali jsme jej odborníkům na forenzní jazykový rozbor v USA. Dnes jsme dostali výsledek. Podle analýzy je dokument, podle anglických jazykových obratů a tvarů, psán mužem ve věku 40 až 55 let, který žije v oblast amerického Středozápadu.
Potvrzují to jazykové obraty ve větách vynechávající a zcela ignorující pravidla pro gerundia v mnoha větách a chybějící neurčité členy u počitatelných podstatných jmen, zatímco u osob jsou vždy používány určité členy, kde by být neměly. V dokumentu je podle analýzy mnoho knižních a akademických obratů, které 19-letý slovenský student, který nikdy nestudoval na škole v USA, jen těžko mohl nastudovat z filmů nebo z diskusí na internetu.
Manifest dostal název “A Call to Arms” – Volání do zbraně V mnoha větách se nachází interpunkce při uvozování vedlejších vět, což je typický projev pro Středozápad, ale jinde v USA se nepoužívá. Příklad: This is the man who decided to change his fate and continue his fight . To je běžný americký tvar. Tvar ze Středozápadu vypadá takto:  This is the man, who decided to change his fate and continue his fight.
Interpunkce odděluje věty jako v češtině nebo v němčině. V americké angličtině je toto typické jen pro oblast evropských přistěhovalců, kteří oddělovače hlavních a vedlejších vět převzali z evropských jazyků. Dalším prvkem americké angličtiny, která je k vidění jen u starších Američanů, je ignorování pravidla jediného podmětu v souvětí. Tady přímo z analýzu od forenzního týmu vytáhnu jednu konkrétní větu z manifestu.
I saw myself – a young man with his whole life ahead, who decided to fight for something bigger than himself, who fought for what he believed in.
V americké angličtině podle forenzního týmu by věta stála takto: “ I saw myself – a young man with his whole life ahead who decided to fight for something bigger than himself and fought for what he believed in. “
Ve větě by chyběla interpunkce a zůstal by v ní jen jediný podmět “who” a druhý by byl zákonitě nahrazen “and” pro zachování běžné americké frazeologie současné americké angličtiny. Duplikace podmětů byla v americké angličtině do poloviny 70. let minulého století, ale dnes mladí Američané zdvojování a ztrojování podmětů nepoužívají. To je typické jen pro jejich rodiče, nebo dokonce spíše prarodiče, uvádí forenzní zpráva.
Tyto nuance ve výrazech vylučují podle forenzního týmu, že by celý 65-stránkový manifest psal 19-letý Slovák. Forenzní tým rovněž potvrdil, že nejde o strojový překlad z jiného jazyka, protože v dokumentech jsou slovní tvary, tzv. expresiva , které strojové překladače vůbec neznají a nepoužívají. Jde nejen o specifické antisemitské výrazivo, ale i o větné tvary, které jsou nezvyklé pro mládež a odpovídají spíše starší americké generaci.
V části manifestu o autorovi je jako datum vzniku dokumentu uvedeno datum v budoucnosti, které teprve nastane
Člověk může pochytit na americkém internetu a na sociálních sítích mnohé výrazy a potom je převzít a používat, ale nikdy nebude schopen sám sepsat 65-stránkový ideologický manifest americkou angličtinou odpovídající jazyku Amaričanů, kterým je dnes 40 až 55 let věku a žijí na Středozápadě v oblasti Chicaga, Indiany, Michiganu apod. Samotný forenzní rozbor tak potvrzuje moje předchozí podezření, že manifest byl s vysokou pravděpodobnost sepsán někým, komu rozhodně nebylo 19 let a nežil celý život jen na Slovensku.
Když tedy připustíme, že manifest nenapsal Juraj K. doma na svém počítači značky Apple na operačním systému MacOS SK Edition, po kterém zůstal slovenský watermark v metadatech PDF souboru, tak kdo jej potom napsal? PDF je ale exportní formát, dokument sám o sobě byl napsán v něčem jiném. Policie určitě zajistila Jurajův počítač, ale pokud byl zaheslovaný, je otázkou, jestli se policie k obsahu Macu dostane, protože počítače Apple lze celé zašifrovat nativně přímo z operačního systému.

V závěru manifestu jsme narazili na jednu podivnost. Nachází se v ní totiž zásadní překlep v datumu, kde autor uvádí, že dokument manifestu vytvořil 2. prosince 2022, což ještě nenastalo. Určitě musel svůj manifest dobře plánovat, ale na tento detail datumu jaksi pozapomněl. A to není všechno, co v manifestu chybí. V celém dokumentu totiž není to hlavní, co je jinak vždy a za všech okolností součástí každého manifestu, a to je popis použitých zbraní a výstroje.
Autor obvykle do manifestu umístí fotografie zbraní, munice, maskáčů, výstroje, všechno zdokumentuje a popíše výhody, proč právě zvolil tyto zbraně, v čem jsou vhodné pro zvolenou akci, kolik nábojů a zásobníků použije atd. Jenže, světě div se, v tomto manifestu o nějaké výstroji a výzbroji není ani slovo, ani jedna fotografie, dokonce ani název výrobce pistole, název výrobce laserového zaměřovače, ani slovo o použitých zbraních, prostě vůbec nic. A to není normální! Takový manifest totiž snadno může být podvrh! PODVRH!
V manifestu chybí nejdůležitější část takovýchto dokumentů, a to přihlášení se k zodpovědnosti za útok formou zveřejnění arzenálu zbraní a výstroje s fotografií střelce jako důkazem
A pokud se ptáte proč, je na to jednoduchá odpověď. Víte, proč teroristé do svých manifestů vkládají dlouhé litanie a rozbory o svých zbraních a přikládají fotografie a poznámky? Protože je to forma odkazu, aby nikdo nemohl zpochybnit autenticitu manifestu a prohlásit, že manifest nemá s aktérem útoku nic společného a tím by došlo k devalvaci a ke znehodnocení manifestu.
A to tito střelci nechtějí riskovat, proto do manifestu důkladně dokumentují a fotí své zbraně, aby nikdo nemohl zpochybnit, že právě tento manifest napsali oni a je s nimi spojen. Pokud totiž v manifestu chybí doličný předmět, kterým je zbraň, jak potom jinak chcete dokázat, že manifest X napsal střelec Y, když v manifestu není k němu žádný jasný a přímý odkaz?
Důkaz o pravorukosti V manifestu je na konci zkratka “JK” jako autora, ale nikde jinde nelze manifest k Jauraji K. připojit a prohlásit ho za prokazatelného autora, protože v dokumentu prostě chybí to hlavní, důkaz o vlastnictví zbraní, kterými chce útok spáchat. Pamatujete na Anderse Breivika? Ten se ve svém manifestu dokonce se zbraněmi vyfotil, aby byl důkaz, že manifest a teroristické útoky v Oslu jsou opravdu jeho dílem.
Od toho ty manifesty jsou, aby zanechaly odkaz, který bude prokazatelný a autorsky nezpochybnitelný. V údajném Jurajově manifestu ale nic takového není. A tím se dostáváme k tomu nejděsivějšímu. V úterý byl na slovenském rádiu Kompas odvysílán rozhovor mezi předsedou LSNS Marianem Kotlebou a otcem údajného střelce Jurajem Krajčíkem.
VIDEO: Záhada dvou trezorů a maturitního večírku, na který se Juraj těšil a s otcem vybíral menu
Otec údajného střelce vypověděl, že jeho syn Juraj měl před maturitou příští rok na jaře a chystal se na Stužkovou, tedy na tzv. maturák, čili maturitní ples. A spolu s otcem vybírali menu, které budou na maturitním plese jíst. Ten den, když došlo ke střelbě, tak prý svojí matku poprosil, aby mu uvařila čaj, protože ho škrábe v krku. Pokud by se rozhodl pro spáchání masakru, který možná nepřežije, asi by se nekurýroval. Otec však uvedl zásadní věc. Dodnes netuší, jak se jeho syn ke zbrani dostal, protože zbraň byla uložena v jednom trezoru a klíč od něho byl uložený v druhém trezoru.

Chlapec by tak musel otci odcizit klíč od prvního trezoru, případně heslo, musel by vyzvednout klíč z trezoru, otevřít jím druhý trezor, sebrat zbraň, trezor zavřít, vrátit klíč do druhého trezoru a klíč od druhého trezoru nějak vrátit otci, aby si toho nevšiml. Slovenská média však uvedla, že mladý Juraj, poté, co odešel z domu po hádce s rodiči, spáchal v parku sebevraždu, ovšem jinou pistolí, než tak, kterou údajně střílel před barem na dva muže.
To znamená, že otci znovu odcizil klíč od prvního trezoru, aby znovu mohl pro druhou zbraň do druhého trezoru… a tak dále? To jako fakt tomu máme věřit? Ale dobře, buďme nezaujatí a pokusme si myslet, že opravdu napsal manifest, opravdu střílel a zabil dva lidi, opravdu si vzal z trezoru otce durhou zbraň a šel do parku v Bratislavě, aby se zastřelil.
Na veřejnost unikla fotografie Juraje po sebevraždě, poloha jeho těla navozuje silný pocit popravy v kleče
Na slovenské sociální sítě unikla naprosto šílená a děsivá fotografie, kterou s ohledem na pozůstalou rodinu nebudeme publikovat a pouze ji popíšeme. Je to fotografie, která zachycuje mrtvé tělo Juraje v parku. Jeho hlava byla zabořena do trávníku s popadaným listím okolo, Juraj byl poloskrčený na břichu a nohy měl skrčené. Pravou ruku měl zasunutou pod sebou, pod břichem mezi nohama, ale jenom trochu, protože byla vidět jeho pravá dlaň.
V ní žádná zbraň nebyla a stejně ani zbraň neležela okolo jeho těla. Při pohledu na polohu těla vás napadne jediné slovo: poprava! V takové pozici končí klečící lidí, které někdo popravuje střelou do týla, ale obvykle mají svázané ruce za zády. V tomto případě to ale bylo jinak. Fotografie zachycuje Juraje, jak v poloskrčeném stavu leží tváří do trávy.
Juraj K. a jeho trolling status z Twitteru Když jsme fotografii předali našemu kolegovi, který pracuje jako lékař, tak nám napsal, že ta poloha mu připadá, jako by chlapec byl svázaný do kozelce, protože potom by opravdu měl tuto polohu. Jenže na fotografii žádné stopy po provazech nejsou. Ovšem poloha těla kozelci opravdu odpovídá. Juraj byl pravák. Potvrzují to nejen informace od jeho spolužáků, ale i video z pouliční kamery, která zachytila střelbu.
Střelec střílí obouruč směrem vlevo, vystřílí zásobník a poté se obrací a běží od podloubí, aby zbraň přebil. Když se obrací, je zřetelně vidět, že zbraň drží pravou rukou. Byl tedy prokazatelně pravák. Proč tedy po údajné sebevraždě nemá zbraň v pravé ruce? Když spácháte sebevraždu pistolí, tak zbraň vám zůstane buď viset na ruce na ukazováku, anebo vypadne z ruky a zůstane ležet těsně vedle ní, záleží na tom, jestli padnete na zem ze stoje, nebo ze sedu.
VIDEO: Střelec byl pravák, prokazuje záběr z pouliční kamery
Do hlavy je možné se střelit do spánku pravou rukou, pokud jste praváci, druhou možností je výstřel do pusy, který ale napách na obličeji paseku, anebo třetí variantou je výstřel pod bradu. Výstřel do hlavy má obrovskou kinetickou energii. Pokud se střelíte do spánku, odletíte na druhou stranu a padnete na zem na levý bok, práva ruka provede “ rag doll ” efekt a odletí vpravo. Zbraň obvykle vypadne a zůstane vpravo vedle těla. Výstřel do pusy nebo do krku mrští hlavu silně vzad. Pády těla mohou být různé, ale zkroucená poloha se zasunutou rukou mezi nohama připomíná osobu, který byl svázána do kozelce. Může jít jen o dojem, pocit, ale prostě to tak připadá nejen našemu kolegovi, který je lékař.
document.createElement('video');
https://aeronet.news/wp-content/uploads/JurajZamocka.mp4
Překvalifikování na terorismus bylo možné jen kvůli tomu, že Jurajovi bylo přiznáno autorství manifestu, jehož autenticita je opravdu sporná a vykazuje nedostatky, které v ostatních manifestech nikdy nechybí. Naopak, takto napsaný manifest působí silně genericky, tedy univerzálně, který lze “přišít” prakticky komukoliv, kdo by se profiloval jako extrémista, nebo by měl nálepku extrémisty. Je to totiž od začátku až do konce antisemitský dokument prostoupený chorobným rasismem a xenofobií, až je z toho člověku špatně.
Text manifestu působí jako odporná a zvrácená provokace s cílem zahájit na Slovensku hon na alternativní politiky a alternativní média
Kdokoliv ten dokument napsal, tak naprosto postrádal jakoukoliv konceptuální gramotnost. Ano, některé postřehy o kruzích a lidech okolo Vladimira Putina jsou výstižné, ale dokument sám o sobě je de facto provokací s cílem zdiskreditovat alternativní politické a mediální procesy s odůvodněním, že prý nic nedokáží změnit, že jedinou cestou je násilí, a to hlavně na tzv. měkkých cílech.
A pokud si tohle kdokoliv myslí, tak je magor a šílenec, který zahodil konceptualitu a rozhodl se, že se ke svobodě a lepší společnosti prostřílí skrze měkké cíle tzv. lumíků , tedy prý zhypnotizovaných spoluobčanů. Nedokážeme tak v redakci říct s jistotou, kdo manifest, který působí celý jako provokace proti alternativě, ve skutečnosti sepsal, ale můžeme už říct, že 3 (2+1) vyhaslé lidské životy budou zjevně tvrdě zneužity proti svobodě slova, a to nejen na Slovensku.
Kompilace několika tweetů připisovaných Jurajovi Dvojitá vražda je již nyní využívána k subverzi společnosti a zaznívají výkřiky od politiků na blokování webů, na zákaz anonymních diskusí atd. Opět vidíme, že tragická smrt mladých lidí je naroubována na terorismus, střelec je spojen s manifestem a už se utahují šrouby proti alternativním webům na Slovensku. Ta rychlost, ta hrůza, ta tragédie při pohledu na 3 mrtvé lidi a to zděšení při pohledu na reakce a kroky politiků, jak situace ihned zneužívají proti opozici a nenáviděné alternativě. V roce 2018 smrt dvou mladých lidí politicky odskákal SMER, dnes smrt dvou mladých lidí před barem v Bratislavě může odskákat mediální i politická alternativa na Slovensku. Subverze společnosti s cílem odebrání občanských práv a svobod tak, aby se nikdo nebránil a nikdo si toho ani nevšiml, je podle všeho v plném proudu.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden