Podle průzkumu představují média mainstreamu největší hrozbu demokracii
RSS

Podle průzkumu představují média mainstreamu největší hrozbu demokracii

V úterý jsme uvedli, že poslední průzkum NYT/Siena byl pro Demokraty katastrofou, když v hypotetickém střetu roku 2024 postavil Trumpa před Bidena a u nezávislých žen došlo ohromnému přebíhání k pravici. Průzkum zjistil, že pro Američany není nezávažnějším problémem klima, 6. leden nebo Covid (to si myslí jen pod 0,5 % lidí). Je to teď kombinace ekonomiky a inflace pro 44 %, kdy v červenci to bylo 36 %.
Průzkum rovněž zjistil, že 64 % Republikánů, 26 % nezávislých a 1 % Demokratů si myslí, že roku 2020 ve skutečnosti vyhrál Donald Trump, zatímco 97 % Demokratů, 29 % Republikánů a 64 % nezávislých, že je opravdu vyhrál prezident Biden.
Aby se šlo hlouběji, ptal se průzkum, zda je americká demokracie ‚v současnosti ohrožená‘, na což 74 % pravděpodobných voličů řeklo ‚ano‘.
Tyto respondenty pak požádali, aby různé lidi a instituce jako hrozbu seřadili. A kdo je vrcholnou hrozbou? Média mainstreamu, které 59 % lidí řadí jako „závažnou hrozbu demokracii,“ 24 % říká, že ta média představují jen ‚mírnou‘ hrozbu demokracii a jen 16 % si myslí, že vůbec nejsou hrozbou.
Stojí to za pár minut?
Jak uvádí Just the News:
Tento přístup k médiím je ohromujícím způsobem rozšířen u obou stran, kdy 95 % Republikánů, 83 % nezávislých a 70 % Demokratů prohlašuje tisk za hrozbu. Ale jen 38 % Demokratů média považuje za „závažnou“ hrozbu v porovnání s 80 % Republikánů a 53 % nezávislých.
V posledních měsících se dostaly prominentní mediální mainstreamové kanály pod palbu za líčení Trumpa a kritiků srpnové razie FBI na jeho floridskou rezidenci Mar-a-Lago jako hrozbu demokracie a národní bezpečnosti, kdy v některých případech unáhleně hlásily falešné nebo zavádějící informace.
Referování medií o razii v hlavních rysech připomínalo předchozí nyní už zprofanované zprávy s fámami o spiknutí mezi Ruskem a Trumpovou kampaní, aby vyhrál prezidentské volby 2016, kdy žurnalisté předčasně vytahovali povídačky o Trumpově vině na základě chatrných podkladů z anonymních úniků od vlády a z narážek.
Mezitím ve vládě zase Biden a jeho političtí spojenci včetně Demokratů v Kongresu opakovaně Trumpa a jeho spojence popisují jako nebezpečí pro základy Ameriky a varují, že samotná demokracie je v sázce, kdy sami sebe staví do pozice jejích zachránců. – JNT
„Závažné hrozby“ v závěsu za médii jsou:
Donald Trump (47%)
Joe Biden (39%)
Demokraté (35%)
Poštovní hlasování (32%)
Federální vláda (32%)
Republikáni (30%)
Nejvyšší soud (27%)
Sbor volitelů (25%)
Elektronické volební stroje (22%)
BY TYLER DURDEN
SATURDAY, OCT 22, 2022 – 07:00 PM
Zdroj: https://www.zerohedge.com/political/mainstream-media-poses-major-threat-democracy-according-poll


Nejčtenější za týden