Podívejte se na video nové čínské zbraně – kulometného robotického psa, shazovaného dronem (video)
RSS

Podívejte se na video nové čínské zbraně – kulometného robotického psa, shazovaného dronem (video)

Čínská vojenská společnost vytvořila video předvádějící svou  novou vojenskou technologii: robotického útočného psa, který může být nasazen pomocí dronu.
Video, které bylo poprvé zveřejněno na ověřeném Weibo účtu Kestrel Defense Blood-Wing, což jsou stránky vlastněné čínským dodavatelem obrany, je vidět dron, který se vznáší nad budovou a poté shodí robota na střechu. Poté, co dron odletí, robot se postaví na čtyři nohy a následně začne prohledávat oblast kolem budovy a hledat cíle pomocí nějaké automatické zbraně, která se zdá být připevněna na jeho zádech.
Podle zprávy WarZone může být zbraní namontovanou na robotickém psovi čínský lehký kulomet QBB-97 schopný vypálit 650 ran za minutu na efektivní dostřel 400 metrů.

V popisu robota se chlubí tím, že zbraň může snadno zahájit překvapivý útok.
„Těžké zvedací drony Red Wing Forward doručují bojové robotické psy, které lze nasadit přímo k nepříteli, aby mohl být zahájen překvapivý útok, nebo je umístit na nepřátelskou střechu, aby obsadili velitelství a k potlačení palebné síly. A pozemní síly mohou provést trojrozměrný klešťový útok na nepřítele uvnitř budovy,“ uvádí se v popisu.
Čínská technologie a další podobné zbraně byly dosud navrženy tak, aby je ovládal člověk. Vojenští analytici se však obávají, že systémy, kde mohou roboti fungovat autonomně, jsou ve vývoji a brzy by mohly být nasazeny na bojiště.
Autonomní zbraňové systémy by byly pro nepřátelské síly obzvláště smrtící, protože armáda, která je vyvine, by je mohla rozmístit hluboko za nepřátelskými liniemi v oblastech, které byly dříve příliš obtížně dosažitelné nebo příliš nebezpečné pro nasazení lidských vojáků.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Podívejte se na video nové čínské zbraně – kulometného robotického psa, shazovaného dronem (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden