Mají nás za homofoby…
RSS

Mají nás za homofoby…

Aneb co si myslíme a nemyslíme
Homosexualitou se Aliance pro rodinu (Alipro) nezaobírá, ale kvůli častým útokům cítíme, že bychom se měli stručně vyjádřit k tomu, co nám přijde samozřejmé.
Pro začátek k pobavení doporučujeme přečíst definici a dělení homofobie na Wikiskriptech . Demonstrativně je znázorněna fotka s popiskem: „Kritik stejnopohlavních vztahů (Brno 2008)“.
Sdělení je tedy jasné, jste-li pro manželství muže a ženy, jste homofob. Ovšem tento názor podle objektivního zdroje CVVM sdílí většina rozhodnuté společnosti.
V roce 2019 ( CVVM 2019 ) bylo proti homosexuálnímu manželství 48 %, pro 47 %.
V roce 2020 ( CVVM 2020 ) bylo proti homosexuálnímu manželství 37 %, pro 34 %.
Pro srovnání Jsme fér a mainstreamová média včetně ČT , idnes.cz , irozhlas.cz , seznamzpravy.cz , Deník N aj. dlouhodobě propagují průzkumy společnosti MEDIAN, kdy zadavatelem byl Prague Pride.
Podle Jsme fér (MEDIAN 2020 ) bylo v lednu 2020 pro homosexuální manželství 67 %. Náhoda? Nemyslíme si…
Bohužel mediální zkratku nepoužívá jen opoziční neziskovka Jsme fér. Jediné k čemu toto lacinné nálepkování homofobií má vést je vyřazení Aliance pro rodinu z veřejného prostoru a její diskreditace.
Jestli jsme homofobové? Odpovíme otázkou… je možné někoho milovat nebo nenávidět na základě toho, že je heterosexuál? Podle nás ne. A totéž platí pro lidi opačné sexuální orientace. Naše postoje skvěle shrnula Katy Faust , zakladatelka organizace ThemBeforeUs – žena, která vyrůstala se dvěma ženami, která svou maminku i její partnerku milovala, ale vždy jí chyběl tatínek… tak moc, že dnes propaguje myšlenku, že práva dítete na mámu a tátu mají přednost před touhami dospělých. A není sama, stejně smýšlejících dětí je v této organizaci více.
My v Alipro nežijeme ve vakuu, spolupracujeme a stýkáme se s lidmi bez ohledu na jejich sexuální orientaci. Kdykoli kritizujeme LGBTiQ+ aktivismus či ideje, netýká se to jedinců. Moc se nám líbí myšlenka Dennise Pragera, který cestoval přes Prahu a přijal naše pozvání v srpnu 2021:
„… The only answer that works — and no answer is perfect in this imperfect world — is to maintain standards in the macro and show compassion in the micro.“
„… Jediná odpověď, která funguje – ač neexistuje dokonalá odpověď v tomto nedokonalém světě – je zachovávat normy ve společnosti a zároveň prokazovat soucit vůči jednotlivci.“
Volný překlad Aliance pro rodinu
Žijeme ve svobodné společnosti, kde má každý člověk stejnou důstojnost, má právo svobodně žít a rozhodovat se, a to je dobře. Svoboda projevu je něco, za co mimoděk bojujeme i my. LGBT aktivistům sice vadí, co si myslíme, ještě více je ale dráždí, že se naše názory nebojíme říkat nahlas… to už tady před 30 lety jednou bylo.
Manželství je svazek muže a ženy. Redefinicí manželství se redefinuje rodičovství. Každé dítě má právo na mámu a tátu.


Nejčtenější za týden